wie weet er een recept voor frikandellen

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Zelf frikandellen maken will_s heeft dit recept op 31 augustus 2010 toegevoegd. Dit recept is 4.270 keer bekeken, aan 66 persoonlijke kookboeken toegevoegd en staat in 1 kookgroep. Erg lekker ! Zorg wel dat je er stevige rolletjes van maakt. Bereidingstijd:10-20 minutenKookworkshops agenda In het Smulweb Kookcollege in Amersfoort: 18 november workshop zes gangen kerstdiner 7 december workshop zes gangen kerstdiner 19 december workshop zes gangen kerstdiner 21 december workshop zes gangen kerstdiner Ingrediënten voor 4 personen 500 gr runder- of kalfsgehakt, zeer fijn gemalen 1 tl zout beetje citroenpeper beetje piment beetje nootmuskaat beetje uienpoeder 70 ml slagroom. Voorbereiding Doe alle gerechten in de keukenmachine op hoge snelheid. Je krijgt nu een fijn vleesdeeg, oftewel cutteren genaamd. Proef even of het genoeg gekruid is. Draai daarna de frikandellen. Leg ze meteen in heet water . Ongeveer 10 min. Haal ze uit het water en laat ze goed drogen. Bereidingswijze Frituur ze op 180 graden voor ongeveer 5 min. Bron Kok Andy www.smulweb Toegevoegd na 2 minuten: Sorry voor het stukje smulweb .....t/m 21 december workshop zes gangen kerstdiner, is meegekopieerd, weet alleen niet hoe dat komt. (bovendien, frikandellen op je kerstmenu?..)

Op onderstaande link vind je de ingrediënten. Alleen de hoeveelheden staan er niet bij. Hoe je ze ook maakt, de lekkerste frikandel is en blijft de goudfrikandel van van Lieshout.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Frikandel

96 recepten met frikadellen op de onderstaande site hier vind je wel iets bij die je lekker vind

Bronnen:
http://www.smulweb.nl/zoeken/?query=frikan...

Frikandellen. 1 pond gehakt half fijn gesneden ui 1 teentje geperste knoflook 2 gekookte aardappelen 1 ei 1 theelepel peper zout nootmuskaat olie voor frituren Bereidingswijze voor Frikandellen De ui, knoflook, aardappelen en het ei door het gehakt goed mengen. Naar smaak peper, zout en nootmuskaat toevoegen. Daarna vormen we er platte koekjes van het gehakt. in ruim olie de platte frikandellen bakken tot ze gaar en bruin zijn. Als voorgerecht serveren of als bijgerecht bij rijst. Kan ook voor 's avonds als snack. Toegevoegd na 4 minuten: Ingrediënten voor zelfgemaakte frikandellen 2 sneetjes bruinbrood 2 uien 600 gr half om half gehakt 1 ei zout versgemalen zwarte peper paprikapoeder 50 gr plantaardige olie Bereiding Bruinbrood in weinig koud water weken. De uien pellen en snipperen. Het gehakt mengen met het goed uitgeknepen bruinbrood en de uisnippers. Het ei erdoor mengen met het zout en peper. Op smaak brengen met paprikapoeder. Met natte handen frikadellen vormen. De olie verhitten en de frikadellen rondom bruin bakken. Serveertips: Lekker bij de borrel of met patat-frites en salade.

Bronnen:
http://www.kookjij.nl/recept-zelfgemaakte-...
http://www.mijnreceptenboek.nl/recept/bijg...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100