Zit er in koffiepads van de senseo varkensvet dat er voor zorgt dat er op je koffie een schuimlaagje komt te zitten?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

JA. Is geen broodje aap verhaal. Er zit wel degelijk varkensvet in verwerkt. Dus sorry alle moslims, dit wordt nooit meer senseo drinken

Nee hoor, dat laagje wordt gewoon op mechanische wijze gemaakt.

Nee, dat is een broodje varkensvet (aap)!

Nee dat zou niet zo zijn, dan zouden vegetariërs geen senseo kunnen drinken?

dat kan niet, want een vet zou in heet water de neiging hebben om tot mooie ronde ogen op het water te gaan drijven, ze zullen zeker geen schuim vormen. Eiwitten daarentegen zullen een schuim vormen, zeker als ze onder druk door een filter worden geperst. Die eiwitten kunnen gewoon uit de koffiemaling komen. Ze kunnen ook aan de maling zijn toegevoegd.

Nee natuurlijk niet! De crèmelaag komt tot stand door de wijze waarop de koffie onder druk door de padhouder wordt geleid. Door de unieke, gepatenteerde, schuimkamer in het Senseo apparaat ontstaat het zo kenmerkende cremèlaagje.

Bronnen:
http://www.de.nl/pages/hoehetechtzit.aspx

Ziehier de Senseo-Fabels....... Het schuimlaagje wordt veroorzaakt door het toevoegen van dierlijk vet: Er wordt soms beweerd dat het schuim op een kopje senseokoffie ontstaat doordat er varkensvet aan de koffie is toegevoegd. Het cremelaagje is echter gewoon een laagje geblazen belletjes dat ontstaat doordat een klein straaltje koffie met hoge snelheid in een gepatenteerde schuimkamer wordt gesproeid met een aantal pennetjes erin. Doordat de koffie tussen deze pennetjes doorschiet komt er lucht in de koffie. Vervolgens loopt de koffie het kopje in, en het laatste restje, dat nog zo'n 15 seconden nadrupt, zorgt voor het cremelaagje. Door het drinken van Senseo-koffie stijgt het cholesterolgehalte in het bloed: Koffiebonen bevatten vet, het zogenaamde koffievet. Dit vet wordt met het hete water uit de bonen geëxtraheerd en komt als kleine vetdruppeltjes in de koffie terecht. Cafestol en kahweol zijn zulke vetten. Beide stoffen behoren tot de zogenoemde terpenoïden. Normale koffiefilters houden deze twee verbindingen tegen. Maar omdat koffiepadfilters dunner zijn (0,061 millimeter) dan normale filters (0,104 millimeter), was er twijfel of zij de verbindingen ook zouden tegenhouden. Uit onderzoek, van onder andere voedingshoogleraar Katan, blijkt dat zij dit wel doen. Behalve de dikte van het filter hangt dit namelijk ook samen met de mate waarin met onderdruk gewerkt wordt. Bij koffiezetten in een Senseo-apparaat wordt niet veel druk opgebouwd en daardoor belanden weinig cholesterolverhogende stoffen in de koffie. Onderzocht werden de koffiepads van Douwe Egberts, Albert Heijn, Edah en Super de Boer. De onderzoekers hebben hierover gepubliceerd in het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100