Waarom voel ik minder effect bij 1 blikje redbull dan bij 2 koppen koffie?

Een blikje Red Bull heb ik zo achter de kiezen, maar wanneer ik twee koppen koffie achter elkaar drink heb ik daar meer moeite mee, ik voel dan na 1 kop al dat ik genoeg energie / caffeïne in mijn lijf heb..

Terwijl ze zeggen dat er in een blikje dezelfde hoeveelheid caffeïne zit dan in 2 tot 3 kopjes koffie..

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik weet het niet zeker maar misschien komt het door de suiker dat je meer een korte boost krijgt zoals na het eten van een mars ofzo?

Probeer eens een warm blikje Bull versus twee koude koppen koffie! Als dat bij jou het verschil maakt dan is het de temperatuur die het 'm doet. Maar er zijn allerlei factoren die uit maken bij de opname van cafeïne, dus 't kan ook wat anders zijn. Maar de temperatuur is natuurlijk weer wel een duidelijk verschil tussen de dranken. Proost!

Dat is volgens mij pure suggestie. Ik tank rustig één à anderhalve liter koffie (zwart zonder suiker) per dag naar binnen, mezelf onbewust wijsmakend dat ik dat als stimulerend middel nodig heb. Doe ik dat eens een dag niet dan voel ik me eigenlijk niets anders. Misschien zelfs wel beter maar daar ben ik nog niet helemaal uit.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100