Gaat je spijsvertering sneller als je drinkt bij het eten?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee het heeft juist een negatief effect op de spijsvertering. Het is verstandiger om vlak voor of na de maaltijd te drinken. Kijk voor meer informatie op deze site: http://www.healthylives.nl/voeding/wat-is-gezond/dranken/niet-drinken-tijdens-de-maaltijd

Ja, de darmen kunnen dan sneller hun werk doen.

Ligt er helemaal aan wat je drinkt. Het klassieke glas melk bij een broodmaaltijd is helemaal niet slim omdat dat juist zorgt voor een slechtere vertering. En waarom zou je je spijsvertering willen versnellen? Als je denkt dat die te langzaam gaat omdat je klachten hebt, is het misschien verstandiger om anders/andere dingen te gaan eten. (Maar misschien heb je een hele andere reden voor je vraag, dat kan ik er zo niet uit op maken.)

Nee, door te drinken tijdens het eten verdun je zelfs de enzymen die nou net zo hard nodig zijn bij een goede vertering. Voor een goede vertering zou je bijvoorbeeld een half uur voor het eten een kop muntthee kunnen drinken. Dit bevorderd de aanmaak van enzymen (o.a. maagzuur). Toegevoegd na 1 minuut: Het schijnt ook dat een glas droge witte wijn voor het eten ook goed werkt. Bij mij werkt dat zeker, ik krijg er echt meer trek van.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100