Hoe kan het dat je droge witte wijn bestelt en deze naar bier smaakt?

Volgens de restauranthouder zou dit komen doordat het wijnglas gespoeld is in de bak waarin ook de bierglazen gaan. Is dat logisch?
(en ja we hebben de wijn uiteraard teruggestuurd en niet betaald)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja dat klinkt logisch. Maar ook wel een enorme blunder van de restauranteigenaar. Immers, het spoelwater moet heel erg vervuild zijn wil er zo'n smaakvervorming optreden. Dit zou absoluut bij lange na niet mogen gebeuren. Een fatsoenlijke spoelbak heeft een constante aanvoer en afvoer van water. En daarnaast ook een trechter o.i.d. waar de drankresten ingegooid kunnen worden.

Zou een verklaring kunnen zijn inderdaad. De restauranthouder zou zijn spoelbak beter moeten doorspoelen. Vind het niet echt hygienisch op deze manier. Maar hopen dat deze man er wat van geleerd heeft. Toegevoegd na 2 minuten: Nederland is een van de weinige landen in Europa, waar het niet verplicht gesteld is, dat glazen in de horeca in een afwasmachine gereinigd worden. Als alles gewoon onder hoge temperatuur schoongemaakt wordt, is het een stuk frisser. De wetgever zou hier eens serieus over na moeten denken.

haha geen idee ik denk dat hij gewoon dronken was!!!!!!!!!!

het glas niet goed afgespoeld en gewassen is

Klink een beetje onzinnig, heeft de kastelijn soms (spoel)water bij de wijn gedaan?

Zou kunnen dat het door de spoelbak komt. Maar er zijn ook witte wijnsoorten die als bijsmaak 'vers gebakken broodsmaak' hebben. Erg lekker, vindt ik, en dat heeft bier vaak ook als bijsmaak. Misschien is het gist wat deze smaak brengt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100