Is er nog echt mineraalwater te koop?

Ik bedoel geen bronwater in het algemeen maar specifiek bronwater met meer mineralen dan gewoon bron- of kraanwater. Ik herinner me dat Victoria een jaar of veertig geleden nog ietwat zout smaakte en nu allang niet meer. Je kunt het verschil heel goed proeven.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja, zie voor een lijst van de door de lidstaten van de Europese Unie erkende natuurlijke mineraalwaters: http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=OJ:C:2010:065:0001:0074:NL:PDF Van Dauner Quelle en Gerolsteiner wordt in elk geval door natuurgenezers gezegd dat dit echt mineraalwater met calcium en magnesium is, mineralen en sporenelementen uit de vulkaanbodem van de Eifel.

Ja hoor. Spa is puur mineraal water. Het feit dat er minder mineralen in zitten dan in anderemineraal waters komt door de bodem welke deze er uit filtert: http://nl.wikipedia.org/wiki/Spa_%28water%29 Spa, onderdeel van de internationale groep Spadel, is een licht mineraalhoudend Belgisch mineraalwater. Spa wordt al sinds eind 16e eeuw gebotteld. Het Spa water komt uit de bodem van de Hoge Venen, waarvan het bovenste gedeelte bestaat uit veengrond en heide. Veenmossen zorgen voor verzuring van deze laag en sluiten deze af van zuurstof en dus ook van bacteriën. Als het regenwater door deze laag naar beneden zakt, wordt het op natuurlijke wijze gefilterd. Daarna gaat het water langs een zand-/grindlaag. Deze lagen filteren het water verder. Het water komt uiteindelijk in breuken in de rotsbodem terecht. Deze bijna ondoordringbare rotslaag bevat nauwelijks nog mineralen. Daaraan dankt het water zijn lage mineraalgehalte. Tenslotte komt het water in de laag gelegen gebieden weer aan de oppervlakte. Het water wordt niet alleen gebruikt om te drinken, maar ook als badwater in de thermen van kuuroorden in Spa. (de Engelse benaming spa is hiervan afkomstig). En ook bar le duc is echter mineraalwater [http://www.bar-le-duc.nl/Home/BLD/bld.htm] Hetgeen je moet opzoeken is 'natuurlijk' mineraal water. Daar zitten vrijwel geen bewerkingen aan.

Ja, Sourcy is meer dan water. De Sourcy-bron is een van de best beschermde bronnen in Europa. De unieke herkomst bepaalt de vele karakteristieke eigenschappen van het water. Dankzij de geringe hoeveelheden kalium en calcium is Sourcy mineraalwater heerlijk zacht van smaak. Verder is het natriumarm, zodat het zeer geschikt is als basis voor babyvoeding en zoutarme diëten. Er is een koolzuurvrije Sourcy Stil en een Sourcy Licht Sprankelend. Omdat Sourcy Licht Sprankelend minder koolzuur bevat, is het niet alleen zachter van smaak, maar kun je er ook lekker veel van drinken.

Bronnen:
http://www.sourcy.nl/sourcy-mineraalwater

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100