Waarom blijft koffie langer goed als je de bonen invriest?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Wat is dus de grootste vijand van uw verse koffiebonen? Juist: ZUURSTOF "ok, dan moet ik mijn koffie dus vacuüm bewaren?" Nou nee, want verse koffie geeft kooldioxide af omdat tijdens het branden de in de koffiebonen aanwezige suikers reageren op de hitte van het branden. Wanneer je dus verse koffie direct na het branden vacuüm zou verpakken kan de CO2 nergens heen tenzij je de koffie onmiddellijk na het branden zou invriezen of de koffiebonen dermate lang laat uitgassen tot alle CO2 verdwenen is maar dit is volgens ons nou niet echt wat wij bedoelen met verse koffie. De afgifte van CO2 kan tot zelfs een week na het daadwerkelijke branden plaatsvinden. De hoeveelheid CO2 is afhankelijk van enorm veel factoren zoals: brandingsintensiteit, origin / type boon, variëteit (Robusta / Arabica) tot en met de temperatuur van de ruime waarin de bonen verblijven direct na het branden.

Bronnen:
http://www.fascino-coffee.net/nl/weetjes/k...

Alles wat je invriest blijft langer goed. Het wordt er natuurlijk niet beter op. Koop niet meer koffie dan je in een maand gebruikt en haal daarna weer vers.

omdat alles wat je invriest goedblijft

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100