Hoelang blijft een geopende fles frisdrank goed?

Ik heb een maand geleden (precies 4 weken) een pak ice tea geopend maar niet alles opgedronken, nu zit er nog een kwart in. In eerste instatie wou ik het verder opdrinken, maar toen bedacht ik dat het al een maand in de ijskast staat en ik wil geen risico lopen. Zou het nog goed zijn? Er staat beperkt houdbaar, maar wat betekent dat precies? En wat zouden jullie doen? Is een maand te veel?

Weet jij het antwoord?

/2500

Een geopend pak ice tea is, mits in de koelkast bewaard, 3 tot 7 dagen houdbaar. Met vier weken zit je ver boven deze termijn. Daarom zou ik het er niet meer op wagen. Het is jammer van de ice tea, maar ik zou het weggooien.

Bronnen:
https://www.voedingscentrum.nl/nl/mijn-boo...

De houdbaarheidsdatum op een pak zegt niet alles. De t.h.t. datum is wettelijk verplicht, maar geeft over het algemeen een ruime marge. Laat ogen, neus en smaak een rol spelen. Als frisdrank bederft (en dat duurt best lang in de koelkast) is dat meestal door gist, schimmel of bacteriën. Heldere dranken kan je daarom het beste testen door het pak even te schudden en wat in een schoon glas te gieten. Is de vloeistof nog steeds helder, dan is er niets mee aan de hand. Meer troebele dranken bevatten vaste deeltjes die eventueel zouden kunnen schimmelen. Dat geeft duidelijke vlokken in je limonade. Even ruiken en beetje proeven vertelt je snel of het nog goed is of niet.

Bronnen:
https://www.voedingscentrum.nl/encyclopedi...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100