Wordt een fles supermarktwijn meer waard naarmate je hem langer ongeopend laat?

De duurste wijnen zijn meestal de oudste wijnen, dus...

Weet jij het antwoord?

/2500

Wijnen worden geselecteerd op grond van kwaliteit van druiven, goede of slechte druivenjaren, soort druiven en allerlei specifieke eigenschappen die de wijngaarden kennen. De wijnboeren weten welke wijnen ze op fust moeten laten liggen en ook welke wijnen geschikt zijn om op fles lang te laten liggen. De goedkopere supermarktwijnen zijn vaak jong (vooral voor het begrip van zéér goede wijnen), liggen niet lang op het vat en worden speciaal gebotteld voor de snelle verkoop. Je kunt er dus van op aan, dat de gewone supermarktwijnen niet echt veel beter worden als je ze enkele jaren laat liggen. Wijnhuizen geven vaak aan, dat bepaalde wijnen die ze verkopen OP DRONK zijn of eventueel beter worden als ze nog een tijdje in de kelder liggen. Een supermarkt houdt zich daar niet mee bezig. De Grand Cru wijnen worden gezien als de beste wijnen, maar die zijn dan ook niet te koop voor supermarktprijzen.

Toegevoegd op 16 augustus 2019 15:43: bron, tekst
Bronnen:
https://www.10topwijnen.nl/blogs/blog-10to...
https://www.grandcruwijnen.nl/wijnhuizen
https://legrandcru.nl/wijnen/

Nee. Als je het over ...supermarktwijn... hebt gaat het meestal over goedkope wijn. Goedkope wijn is zo goedkoop omdat het vaak gebotteld wordt door een bedrijf dat bij verschillende wijnboeren kleine of restanten van oogsten opkoopt en die mengt. Een goedkope wijn kan nooit een dure wijn worden, laat staan meer waarde krijgen. Een goedkope wijn kan niet ouder worden en nog drinkbaar zijn. Deze is bedoeld om gelijk gedronken te worden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100