Hoeveel chocolademelk moet je per week drinken voordat het een positief effect op je gezondheid heeft?

Cacaopoeder is gezond voor je, maar hoeveel Koppen chocolademelk (200ml melk met 1 theelepel cacaopoeder) moet je drinken voordat het werkelijk een positief effect heeft.

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik weet niet hoe je er aan komt dat chocolademelk gezond is maar volgens mij zit het bomvol suiker en vet.Ook als je het zelf maakt doe je er ook suiker in.Dus dan kan je beter elke dag een beker melk drinken.Half vol of mager.

Zelfs al neem je maar een lepel cacao in je drankje, smoothie of whatever dan heeft het al een positief effect op je gezondheid. Er is echter een maar....ik heb het dan over rauwe cacao die je in een gezondheidswinkel o.i.d. kopen kan. De pakjes cacaopoeder van Droste enz. die je in de supermarkt vindt heeft niet dezelfde waarde als de rauwe. Rauwe cacao zit in een reep met een zo hoog mogelijk cacao percentage, die je meestal alleen in biologische winkels vindt...zij verkopen nu vaak al repen die 92% cacao bevatten. Rauwe cacao bevat de hoogste concentratie antioxidanten dan elk voedingsmiddel wat je maar kunt bedenken. Antioxidanten beschermen o.a. tegen vrije radicalen en de verbranding binnen de lichaamscellen. Ook remmen ze ontstekingen... Het aantal hiervan is in rauwe cacao zelfs 7x hoger dan in bewerkte cacao. Het is ook goed voor het cholesterol en beschermt tegen hart- en vaatziekten, omdat het flavonoïden bevat. In rauwe cacao zit veel magnesium, maar ook veel andere mineralen. Ook bevat het fenylethylamine, het stofje dat je een fijn gevoel geeft en als een soort licht antidepressiemiddel werkt. Het verschil tussen rauwe cacao en gewone poedercacao zit hem in het verhittingsproces. Door de verhitting hebben we het nu over bewerkte cacao en dit maakt gezondheidsvoordelen meteen ook minder. Toch heeft bewerkte cacao ook een voordeel...de hoeveelheid fytinezuur wordt verminderd en dit zuur zorgt ervoor dat het mineralen uit je lijf haalt. Rauwe cacao heeft echter ook nadelen; Zo bevat rauwe cacao tannine dat zich bindt aan ijzer en eiwitten, wat de tanden verkleurt én wat ten koste gaat van goede bacteriën waaronder de darmflora. Het bevat ook oxaalzuur dat zich bindt aan Calcium. Kalk wordt hierdoor slecht opgenomen door je lichaam. Het is eveneens erg belastend voor je lever en omdat het cafeïne bevat kan je er last van krijgen als je niet tegen de effecten van cafeïne kunt. Tenslotte kan het ook verslavend werken... Indien je de rauwe cacao toch verhit, kan je uiteraard ook gewone cacaopoeder nemen omdat dit goedkoper is en de voedingswaarde vrijwel gelijk blijft. Neem echter dan niet de goedkopere soorten maar let erop dat hij gefermenteerd is. Goedkope merken doen dit namelijk niet. Door fermentatie krijgt het een hogere voedingswaarde en kan het beter verteerd worden in je lichaam. Neem dus gerust regelmatig een glas warme chocolademelk, maar ook weer niet teveel. Een lepel cacao per dag heeft al het beoogde effect.

Bronnen:
https://www.vetvrij.com/voordelen-en-nadel...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100