Hoe komt het dat als ik veel bier drink, ik het de eerste keer lang kan ophouden zonder naar het toilet te gaan?

maar dat ik het daarna veel minder goed kan ophouden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Alleen bier stroomt lekker snel door je darmen, en meestal blijft het niet bij 1 biertje, dus dan blijft het vanzelf wel komen. Dus na een bier of 2 gaat de eerste er weer uit en loopt het zo lekker door. ben je bij je 4e biertje plas je je 2e en 3e er wel uit... dus hoe meer je drinkt hoe meer je plast, alleen moet het aller eerste biertje er even tijd voor krijgen om door je verteringskanaal te stromen :-).

Bier werkt vochtafdrijvend, het duurt even voordat het begint, maar als het eenmaal begint is er geen houwen meer aan en moet je meer uitplassen dan je als bier binnen krijgt, je lichaam kan dan uitdrogen, dit kan je de volgende dag soms ervaren als een kater, daarom is altijd veel water drinken van te voren en na afloop ook zo belangrijk.

Je lichaam ziet alcohol als een gifstof en wil dit als eerste "wegwerken". Het komt eerst in je maag terecht, daar "merkt" je lichaam nog niet dat het een gifstof is dus gaat gewoon rustig zijn gang om ook andere dingen te verteren. Zodra het in het spijsverteringskanaal komt, gaat je lichaam als een gek aan het werk om het uit je lichaam te krijgen. Deze omschakeling kost uiteraard ook tijd.

alcohol blokkeert ADH. anti diuretisch hormoon. dat hormoon zorgt voor terugresorptie van water uit de distale tubulus in de nier. Met andere woorden, het houdt water vast in je lichaam. Nu alcohol dit ADH blokkeert, drijven de nieren lekker al het water uit je lichaam, en we drogen uit. De alcohol blijft langer in je lichaam.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100