Zijn ingevroren blikjes bier gevaarlijk i.v.m. met de druk op de blikje?

Nu zijn ze stijf bevroren.
Gisteren even in de vriezer gelegd om snel te koelen maar vergeten ze eruit te halen.
Zelf drink ik geen bier.
Maar er staat nu lijkt me gigantisch veel druk op die blikjes.
Gewoon langzaam laten ontdooien?

Weet jij het antwoord?

/2500

Bevroren vloeistof zet uit, vergelijk het met een fles water die je in de vriezer legt: ook die zet uit. Dat kan opzich geen kwaad, maar laat inderdaad rustig ontdooien. Eventueel in een bak (als je groentela leeg is, daarin), mocht er dan een lek in het blik zijn ontstaan door het uitzetten van het bier, lekt het in ieder geval niet je hele koelkast door. Als er inderdaad een lek zit in het blikje zou ik hem weggooien: gebarsten blik kan erg scherp zijn. Toegevoegd na 1 minuut: Ontdooien hoeft niet per se in de koelkast trouwens. Als het niet al te warm is kan je het gerust ook in huis ontdooien. Het is wel even de vraag of het bier nog erg lekker is, er kan wat koolzuur uit weg zijn. Maar gevaarlijk is het niet.

Bij ontdooien kan de druk alleen maar minder worden. Rustig laten ontdooien dus tot ze weer helemaal op kamertemperatuur zijn. Dan kan je er eentje openen om de smaak te testen. Ik zou dat openen wel buiten doen in verband met rondspuitend schuim.

Heb al regelmatig gehad dat mijn blikbier stijfbevroren was. Niks mis mee. Gewoon laten ontdooien en lekker (laten) opdrinken. De koolzuur is niet weg en de smaak is niks veranderd. Proost!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100