Is recept van coca-cola nog steeds geheim?weet iemand het recept

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Cola bestaat voor 99% uit water en suiker. Er zit vier tot zes keer meer cafeïne in koffie dan in cola. De Amerikaanse auteur Mark Pendergast kreeg voor zijn boek For God, Country and Coca-Cola toegang tot de archieven van het bedrijf en vond daar zowaar het oorspronkelijke recept van Coca-Cola, zoals dat in 1886 in Columbus, Ohio werd geschreven door ene dokter John Styth Pemberton, Columbus, Ohio, 1886). Voor de naam van zijn brouwsel liet Pemberton zich inspireren door de twee belangrijkste ingrediënten, cocabladeren en colanoten. Dit was het recept: 1 ons citraatcafeïne 1 ons vanille-extract 2,5 ons ‘smaakstoffen’(verhouding: 80 sinaasappelolie, 120 citroenolie, 40 muskaatnootolie, 25 alcohol, 40 kaneelolie, 20 korianderolie, 40 oranjebloesemolie) 4 ons gemalen cocabladeren 3 ons citroenzuur 1 kwart citroensap 30 pond suiker 9,5 liter water Caramel Koken en 24 uur laten trekken. De samenstelling van Coca-Cola is sindsdien sterk veranderd. De cocaïne is er uit gehaald en er zit minder cafeïne in. Het recept wordt daadwerkelijk angstvallig geheim gehouden. De negen ingrediënten worden aangekocht zonder ze bij naam te noemen. Waarschijnlijk zijn er vier mensen die de formule kennen. Een handgeschreven recept van de mede-oprichter van Coca-Cola is in de handen van de ex-vrouw van zijn kleinzoon, Frank Robinson. Toegevoegd na 1 minuut: Blijkbaar dezelfde bron als Jack: http://nl.vivat.be/thuis/drank/article.asp?pageid=975

Daar kom je niet achter want dat is inderdaad geheim. En dat zal het voorlopig ook wel blijven.

Dat is nog altijd Top Secret, vele mensen hebben geprobeerd het recept te achterhalen maar het is nog niemand gelukt. Het recept ligt in een ondergrondse kluis van de Trust Company in Georgia in de VS. Er ging zelfs een gerucht rond dat er maar 2 mensen de exacte ingrediënten wisten en dat zij nooit tegelijkertijd in een vliegtuig mochten zitten omdat er dan kans was dat het vliegtuig neerstortte en dat dus niemand het recept meer wist.

Bronnen:
Cindy1985
en...

Het geheime recept En dan is er natuurlijk nog het beruchte geheime recept. Coca-Cola heeft in principe over de hele wereld dezelfde smaak. Dat heeft alles te maken met de standaardisering van de watersmaak. Of het water nu afkomstig is van de Antwerpse Waterwerken (zoals in Wilrijk) of van een natuurlijke bron in de Afrikaanse brousse, het wordt overal intensief en op bijna uniforme wijze gezuiverd. Het water wordt onthard, zodat het nog nauwelijks calcium en magnesium bevat. De vele honderden vestigingen van Coca-Cola gebruiken ook allemaal hetzelfde concentraat, dat voor Europa vervaardigd wordt in Frankrijk en Ierland. Maar hoe zit het nu eigenlijk met het recept van die geconcentreerde siroop? Zijn er echt maar vier mensen die de samenstelling van Coca-Cola kennen en wordt de formule echt bewaard achter slot en grendel, zoals vaak gefluisterd wordt? De Amerikaanse auteur Mark Pendergast kreeg voor zijn boek For God, Country and Coca-Cola toegang tot de archieven van het bedrijf en vond daar zowaar het oorspronkelijke recept van Coca-Cola, zoals dat in 1886 in Columbus, Ohio werd geschreven door ene dokter John Styth Pemberton, Columbus, Ohio, 1886). Voor de naam van zijn brouwsel liet Pemberton zich inspireren door de twee belangrijkste ingrediënten, cocabladeren en colanoten.

De naam Coca-Cola is afkomstig van de cocaplant voor het stimulerende effect en kolanoten voor de smaak. De samenstelling van Coca-Cola is geheim, maar in elk geval bestaat het uit[bron?]: * koolzuurhoudend water * fructosestroop of sacharose als zoetstof * fosforzuur * karamel als kleurstof * cafeïne * Arabische gom * kolanoten (tot 1905)[1]. * cocabladeren (er wordt gebruikgemaakt van overgebleven cocabladeren na extractie van de cocaïne[2][3][4]. The Coca-Cola Company weigert elk commentaar op de berichten over de aanwezigheid van gedecocaïniseerde cocabladeren in Coca-Cola)[5][6]. * 7x, ook wel het geheime bestanddeel genoemd. Niemand, uitgezonderd een heel beperkte groep mensen, weet welk bestanddeel dit is. Er wordt gezegd dat dit dan ook de reden is waardoor veel andere cola-dranken de smaak van Coca-Cola niet kunnen evenaren. In 2007 is Coca-Cola in de Verenigde Staten en België begonnen met de verkoop van Diet Coke Plus (in België: Coca Cola Light Plus), een variant van de light drank waar vitaminen (Niacine, B6, B12) en mineralen (zink en magnesium) aan toegevoegd zijn.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Coca-Cola

Cola bestaat het meest uit water en suiker. Er zit vijf keer minder cafeïne in cola dan in koffie. De Amerikaanse auteur Mark Pendergast kreeg toegang tot de archieven van het bedrijf en vond daar het recept van Coca-Cola, die werd geschreven in 1886. De twee belangrijkste ingrediënten zijn cocabladeren en colanoten, vandaar de naam Coca-Cola. Dit was het recept: 100 gram cafeïnecitraat, 0,1 liter vanille-extract, 250 gram smaakstoffen, 400 gram gemalen cocabladeren, 300 gram citroenzuur, 1 kwart citroensap, 0,8 liter alcohol, ongeveer 160 gram suiker (dat zijn dus 36 suiker klontjes) en Caramel. Als je al dit hebt toegevoegd en gemengd bij 9,5 liter water moet je het koken en 24 uur laten trekken. De samenstelling van Coca-Cola is sindsdien veranderd. Er zit geen alcohol meer in, de cocaïne is er uit gehaald en er zit minder cafeïne in.

Toegevoegd op 20 mei 2018 10:22: afbeelding

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100