Wat is het effect van zoetjes in je wijn doen?

Ik heb een kennis en die vindt haar wijn niet zoet genoeg, dus die doet altijd 2 zoetjes in een glas rode wijn. Lijkt mij niet meer te drinken dan die zooi, maar heeft het ook (neven) effecten?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik denk niet dat de werkzame stof van de zoetjes, meestal sacharine of aspartaam, van samenstelling verandert door de alcohol. Als het gevaarlijk zou zijn, was er wel tegen gewaarschuwd. Ik vind het trouwens niet vreemd dat je vriendin dat doet. Er zijn ook mensen die sambal op de boerenkool smeren of jam op pindakaas. Rode wijn smaakt wat wrang. Daar houdt ze kennelijk niet van. Ik kan mij zelfs voorstellen dat meer mensen het lekker zouden vinden, als ze het zouden proberen.

Het effect is(heel voorspelbaar),dat de wijn er zoeter,maar m.i. er niet lekkerder van wordt, kwaad kan het niet.

Rode wijn kan hoofdpijn veroorzaken en dat geldt ook voor de zoetstof aspartaam. Dus je zou er een ergere kater van kunnen krijgen...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100