Blijft groene thee zijn voedingstoffen behouden als het in de koelkast wordt gezet?

Als ik in de avond groene thee zet, laat afkoelen en daarna in de koelkast doe om het s morgens mee te nemen naar school, blijft groene thee dan even gezond als pas gemaakt thee? ik drink het graag koud maar heb s morgens geen tijd om het af te koelen. en is het koud minder gezond?

Toegevoegd na 2 uur:
met voedingsstoffen bedoel ik: mineralen, vitamines, anti-oxidanten. provitamine a, vitamine a, b1, b2, b12, c, e, d, caroteen, calcium, zink, natrium, catechinen, etc etc

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Alleen de smaakervaring kan verschillen tussen warme en koude thee. De samenstelling blijft gelijk.

Alles wat erin zit blijft behouden. Echter, als je in de tabel kijkt bij 'bron', zie je dat er in thee geen noemenswaardige voedingsstoffen zitten. Als je bedoelt of antioxidanten etc behouden blijven, dan is het antwoord: Ja, deze blijven behouden. Helemaal als je je thee niet met kokend water zet (dan verbranden ze deels), maar met water van max 80 graden Celcius. Als je je thee pas de volgende ochtend wilt drinken kun je ook overwegen deze helemaal met koud water te zetten. De thee moet dan wel langer trekken, maar je bespaart een hoop energie door niet eerst het water te hoeven verwarmen en vervolgens weer terug te koelen. Gewoon de gewenste hoeveelheid water uit de kraan in de beker/theepot doen, zakje erin en een nachtje laten staan.

Bronnen:
http://www.voedingscentrum.nl/encyclopedie...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100