Wat zijn de gevaren van alcohol drinken die wellicht over de datum kan zijn?

Ik heb een fles rosé in de koelkast en die is van twee weken terug. Kan ik het nog drinken of is het echt over de datum? En als ik het drink wat gebeurd er dan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Rose, is nog prima te drinken, Indien hij een paar jaar over de datum is kan hij vies van smaak worden. Dit houd niet direct in dat je hier ziek van word, echter na het proeven weggooien dus.

De "gevaren" zijn niet groter dan bij het drinken van alcohol die niet over de datum is, zolang het voor je gevoel nog lekker is. Als het niet meer lekker is, is het gewoon niet meer te drinken en dus eigenlijk "bedorven". Als je het dan toch zou drinken wordt je er hooguit misselijk van. De "datum" is meer bedoeld voor in de winkel om een veilige marge aan te houden zodat een fles niet ongemerkt maanden "over tijd" kan zijn en toch in de winkel nog ligt. (Ik heb wel eens bier gevonden die een jaar over de datunm was .. na inschenken zag dat er niet eens meer lekker uit .. gewoon weggegooid dus. Het schuimde ook niet meer.) Voor alle duidelijkheid: Alcohol is iets dat bij drinken altijd een zeker "gevaar" inhoudt en ik neem aan dat je dat wel weet. Van het over de datum zijn, maar twee weken, worden die gevaren niet merkbaar groter. Proost.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100