bestaat er een drankje zonder alcohol waar je minder verlegen van wordt?

Dus waar je wel lekker van kan feesten en lekker zelfverzekerd van wordt, maar waar geen alcohol in zit.

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik zou jou kunnen zeggen dat mandarijnensap heel goed is daarvoor. En als jij dat dan gelooft, werkt het, maar zo gauw iemand jou zegt dat het niet werkt, en je gelooft dat, dan werkt het niet meer. Dus het zit dan behoorlijk tussen je oren. En verder zijn wat verlegen mensen op de lange duur prettiger in de omgang dan mensen die alcohol nodig hebben om leuk te zijn, misschien moet je gewoon nog de juiste mensen tegenkomen die jou nemen zoals je bent, waardoor je minder verlegen wordt (ouder worden helpt soms ook tegen verlegenheid, mar ja dat duurt zo lang he) Maar het gaat vast allemaal goedkomen

Helaas bestaan er geen drankjes (met of zonder alcohol) die je verlegenheid kunnen laten verdwijnen. Ook alcohol werkt niet tegen verlegenheid, het zorgt er alleen voor dat je je niet meer geremd voelt. Energiedrankjes als Red Bull (of iedere andere energiedrank zonder alcohol) kunnen wel een placebo-effect bij je opbrengen. Doordat je denkt dat het drankje je minder verlegen zal doen voelen, zal jij je ook minder verlegen voelen. Het is met andere woorden een middel die het geloof, de kracht in jezelf zal helpen herwinnen.

Zelfvertrouwen kun je niet opdrinken. Daarvoor zal een gesprek met iemand die je vertrouwd en/of je hierbij kan helpen meer effect sorteren. Water kun je wel drinken, bevat geen alcohol en tast je zelfvertrouwen niet aan.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100