Waarom is het btw tarief op alcoholvrij bier hoog en op frisdranken laag?

Toen ik het bonnetje in de kroeg kreeg viel me op dat het BTW tarief van alcoholvrij bier hoog is en dat van frisdrank laag. Waarbij frisdrank zelfs ooit slechter is dan alcoholvrij bier.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Of de kroeg heeft een fout gemaakt of het bevatte meer dan 0,5% alcohol. Daar ligt namelijk de grens tussen hoog en laag btw voor bier.

Bronnen:
http://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/conn...

Alles wat niet onder het lage Tarief valt komt automatisch in het hoge tarie ,en alcoholvrij bier geld als grondstof voor mogelijke grondstof voor alcoholhoudend bier Laag tarief: 6% Het 6%-tarief geldt voor een grote diversiteit aan goederen en diensten. Het gaat hierbij om de volgende goederen: Etenswaren en dranken (behalve alcoholhoudende dranken) en grondstoffen hiervoor; Rundvee, schapen, geiten, varkens en paarden; Geneesmiddelen; Boeken, dagbladen en tijdschriften; Land- en tuinbouwzaden; Sierteeltproducten. Onder andere de volgende diensten vallen ook onder het 6%-tarief: Personenvervoer; Kappersdiensten; Herstel van fietsen; Uitvoerende kunstenaars (een artistieke prestatie die het publiek direct of indirect kan beluisteren of bekijken) Verhuur van vakantiewoningen; Renovatie in en aan woningen die langer dan twee jaar in gebruik zijn genomen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100