Hoelang is de houdbaarheid van gluhwein?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een ongeopende fles kant-en-klare glühwein is meestal een jaar te gebruiken en dan hooguit! De houdbaarheidsdatum staat meestal op de rand van de flessendop. Het is geen bewaarwijn. Ik zou zeggen; probeer hem eerst en is hij nog helder, is de geur nog goed en smaakt hij niet bitterachtig, dan kan je hem best drinken. De ene wijn is de andere niet en het kan goed dat hij nog smaakt na de datum. Twijfel je of vind je hem niet lekker, gebruik hem dan voor in een saus. Wijn bederft niet, je krijgt namelijk azijn als hij ouder wordt. Azijn kan je weer goed in gerechten gebruiken, zelfs van glühwein! In een saus is dat kruidige van glühwein best wel lekker.Let dan wel op dat er geen vezeltjes inzitten, dit kan voorkomen in een oude fles. Zeef hem dan even in een vergiet/zeef met keukenpapier.

Een ongeopende fles in het duister opgeslagen bij een lage temperatuur kan jaren oud worden, mogelijk dat de wijn dan zelfs beter van smaak wordt. Toegevoegd na 21 uur: Uiteraard is het afhankelijk van welke wijn er als basis gebruikt wordt.

Op de fles staat de houdbaarheidsdatum duidelijk vermeld. Het is maar hoe je hier met omgaat. De een gebruikt hem nog het jaar er na en de ander houdt zich strikt aan de houdbaarheids datum. Aan jou de keus.

Gluhwein is vaak een rode wijn van bedenkelijke kwaliteit waarbij kruiden en citroen is toegevoegd. Vervolgens is deze wijn vaak extra gezoet. Het is afhankelijk van het zoetgehalte wat de wijn meer of minder houdbaar maakt. Is rode wijn geopend slechts een paar dagen nog goed houdbaar, bji gluhwein zal dat nog een paar dagen langer zijn. Ik schat in dat de geopende gluhwein ongeveer één tot twee weken goed te houden is. Toegevoegd na 6 minuten: Deze vraag ooit gesteld bij "GoedeVraag" geeft je een beter inzicht voor je antwoord. http://www.goeievraag.nl/vraag/eten-drinken/dranken/fles-gluwijn-nooit-open-oud.294668

Bronnen:
http://www.gratisadviseurs.nl/question.php...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100