wat is het verschil tussen geiten en koe melk eigenlijk?

hallo, ik heb een vraag, ik ben zelf een melk verslaafde, en drink zo'n 5 liter per dag melk, en wel soorten melk. geiten melk koe melk half volle melk volle melk, maar wat is nou eigenlijk het verschil tussen geiten en koe melk? wat is gezonder? en tot slot, wat zijn de voordelen en nadelen van melk drinken? hoor zo vele dingen. maar kan er niet vanaf blijven

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Geitenmelk bevat minder lactose dan koemelk en het heeft kleinere cellen, waardoor het ook makkelijker verteert dan koemelk. Ook bevat geitenmelk veel meervoudige koolhydraten die de darm ondersteunen in het ontwikkelen van een goede flora tegen ziekmakende bacteriën. Het essentiële verschil tussen geite-/koemelk zit in de samenstelling van het vet. Geitenmelk bevat meer essentiële vetzuren en deze zijn een snellere vorm van energie en worden niet opgeslagen in lichaamsvet. Het vet in geitenmelk verlaagt ook het totale cholesterol en is daarmee ook goed tegen hartziektes. Geitenmelk is ook rijk aan mineralen zoals calcium en fosfor. Het bevat daarnaast ook meer zink en selenium dan koemelk. Geiten melk is dus vanwege zoveel goede voedingstoffen te vergelijken met moedermelk, hebben onderzoekers geconcludeerd. Tevens hebben zij ontdekt dat geitenmelk minder van de voedingsstof bevat die verantwoordelijk is voor de koemelkallergie. Dit maakt geitenmelk hypoallergeen.

Bronnen:
http://www.gezondheidsnet.nl/voeding/nieuw...

Gezonder is beduidend minder melk drinken. Het bevat best veel vetten, maar vooral, helaas, gifstoffen uit het milieu die in ophopen in je lichaam. Net als met verse vis moet je dus ook met verse zuivel tamelijk matig zijn. Ook schijnt het overmatig drinken van melk het risico op kanker, met name prostaatkanker, te verhogen. Geadviseerd wordt niet meer dan 3 tot 4 glazen melk (ca. 800 cc) per dag te drinken. Welke melk maakt daarbij niet zo veel uit. Met het oog op eventuele lactose-intolerantie, werking op de darmflora en gezonde vetten, zou geitenmelk iets gezonder zijn. Het verschil tussen volle, halfvolle en magere melk zit hem in het vetpercentage. En natuurlijk zijn er smaakverschillen.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Dioxine
http://www.erasmusmc.nl/perskamer/archief/...
http://www.gezondheidsnet.nl/voeding/nieuw...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100