welke symptomen horen bij aspartaam vergiftiging?

Ik drink elke dag cola light en doe zoetjes in mijn koffie,ik heb de laatste tijd last van allergie vermoeitheid lamme kaken misselijk.nou heb ik gehoord dat dat van de zoetstof kan komen kan dat waar zijn?

Weet jij het antwoord?

/2500

Hier staat een hele lijst van verschijnselen die horen bij een aspartaamvergiftiging: http://www.aspartaam.nl/artikelen/tabel2.html Maar wat jij opnoemt staat daar niet bij. Het is misschien wel aan te bevelen om voor je koffie over te stappen op Stevia. Of nog beter, om te wennen aan koffie zónder zoetigheid.

Als je veertig tot zestig liter cola per dag wegtikt, en rond de twintig, dertig zoetjes in je 25 dagelijkse bakken koffie doet, zou het eventueel kunnen. Maar een serieus : voor zover zoetstoffen al schadelijk zijn, moet je er echt onmenselijke hoeveelheden van consumeren. Wat op Ínternet circuleert onder de zoekterm 'aspartaamvergiftiging' is een schier eindeloze lijst vage en aspecifieke klachten die iedereen wel eens heeft, met of zonder aanleiding, en missen iedere wetenschappelijke onderbouwing. Natuurlijk kan het best dat de stof zelf - of een ander ingredient in deze of andere stoffen- bij jou niet zo goed valt, maar vermoeidheid en misselijkheid zijn vaak klachten die ZO onnoemelijk veel oorzaken kunnen hebben (en in de regel van voorbijgaande aard zijn) dat je dat echt niet kunt ophangen aan zoetstofgebruik. Je kunt het natuurlijk wel uitproberen door het een hele tijd niet te gebruiken ; als je klachten verbeteren, ben je op de goede weg. Maar sluit dan niet uit dat je klachten sowieso op den duur vermoedelijk wel verminderd waren, en dat de verwáchting van verbetering (alsook van ziekte) een belangrijke mede-oorzaak van ziekte of genezing kan zijn.

Persoonlijk zegt de geschiedenis van aspartaam al meer dan genoeg. Ik vind het hele product inclusief geschiedenis behoorlijke shady. Ik zou als vervanger Stevia in je koffie gaan gebruiken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100