Bestaan er waterkokers die het water standaard 10 minuten kunnen doorkoken?

Thee is het lekkerst als ik het water wat langer door kook. Nu doe ik dit altijd met een pannetje op het vuur maar wat ik me afvraag is of er ook waterkokers bestaan die dit kunnen en zo het meeste kalk er uit halen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Gewoon de ouderwetse (fluit)ketel. De Hema had een hele fraaie. Onderin de ketel vormt zich vanzelf een laag ketelsteen ( oftewel kalk), dus wordt uit het water een deel van de kalk wel verwijderd. net als bij een elektrische koker, maar die slaat af als het water kookt. In een pannetje verdampt wel water, maar het is in feite een in efficiënte manier van water koken en de pan wordt er niet mooier op. Ga gewoon terug naar de waterketel! De lekkerste thee.

De oudere waterkokers met een verwarmingselement dat rechtstreeks op het elektriciteitsnet was aangesloten sloegen niet automatisch af. De modernere, die op inductie werken, heben wel allemaal de automatische afslag om oververhitting te voorkomen. Als het je te doen is om de kalk uit het water te halen, dan kan ik je de aquacell aanbevelen (zie link). Ik kan beamen dat ontkalkt water lekkerder is om zo te drinken, maar ook dat het lekkerdere thee geeft. Meer voordelen: langere levensduur wasmachine, koffiezetapparaat, boiler etc. en minder gebruik van zeep en wasmiddelen. http://www.aquacell-waterontharder.nl/?gclid=CMTNvtOU-LECFQMhtAod52gAbQ

Wij hebben op de camping een waterkoker die pas uitgaat als je de stekker eruit haalt. Er zit geen schakelaar op: aan is aan, uit is uit. Je zou dus eens kunnen kijken bij een van de grote campingwinkels. Thuis heb ik gemerkt dat als ik water kook met de deksel er niet op dat hij dan niet afslaat. Als je er al 1 hebt of er 1 op het oog hebt, dan zou je dat eens kunnen uitproberen. Wie weet werkt het bij jou ook zo. Veel theedrinkgenot toegewenst!

Als je de deksel niet goed afsluit blijft ie ook doorkoken. Allen dan wel zelf op de tijd letten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100