Wat te drinken bij misselijkheid?

Ik ben al de hele dag extreem misselijk, heb ook al 5 keer overgegeven. Ik heb nog niks gegeten of gedronken (behalve om mijn mond te spoelen) en ik krijg nu toch wel heel erg honger. Ik wil vooral iets drinken, want ik heb ook barstende hoofdpijn. Heb de keuze uit water, limonade, appelsap, melk en thee. Bij wat is de kans dat ik het binnenhoud het grootst?

Weet jij het antwoord?

/2500

Als alles er weer uitkomt, houd je niets binnen. Maar je hebt dan het meeste aan iets met suiker, en liefst zout. Het beste kun je ORS nemen, opgelost in water, maar als je dat niet hebt, kun je nog het beste limonade nemen, als dat tenminste aanmaaklimonade is. Dat bestaat grotendeels uit suikers die snel worden opgenomen, zodat je weer iets meer energie krijgt. En als je bouillon in huis hebt, kun je dat ook proberen. Maar als het kan, zou ik proberen om iemand even naar de apotheek te sturen om ORS te halen. Toegevoegd na 42 seconden: Of naar de drogist, hebben ze ook ORS

Dom dat je niet met kleine slokjes de dag bent doorgekomen. Ik zou beginnen met limonade (dan zit er iig nog wat kcal in), appelsap of thee met suiker. Als je crackers hebt of simpele koekjes of beschuit: meteen beginnen met eten. Het geeft niet zo als het er weer uit komt want iets in je maag kan je maag na een poosje ook tot rust brengen. Toegevoegd na 1 minuut: Wat kunt u er zelf aan doen? Als u maar één of twee keer heeft overgegeven, kunt u rustig even afwachten. Laat de maag eerst tot rust komen voordat u weer gaat drinken of eten. Als u meerdere malen moet overgeven, kunt u veel vocht verliezen. Neem dan iedere vijf of tien minuten een slokje water of een lepeltje slappe thee. Daarmee voorkomt u uitdroging. Zodra het wat beter gaat, kunt u geleidelijk aan wat grotere hoeveelheden tegelijk gaan drinken; u hoeft dan ook niet meer elke vijf of tien minuten te drinken. Als u geen zin heeft in eten is dat niet erg. U hoeft pas weer te gaan eten als u trek krijgt. Eet dan gewoon waar u zin in heeft, het maakt niet uit wat. Bij vaak overgeven en diarree verliest u niet alleen vocht maar ook zouten. U kunt een speciaal drankje maken om dit verlies aan te vullen en uitdroging tegen te gaan. Dit drankje maakt u met een oplospoeder (ORS-poeder) dat bij de apotheek of drogist te koop is. Neem hiervan elke vijf tot tien minuten een slokje zolang u blijft overgeven. Soms vinden kinderen het eng als ze moeten overgeven. Blijf dan in de buurt en probeer het gerust te stellen.

Bronnen:
http://nhg.artsennet.nl/kenniscentrum/k_vo...

Lauwe cocacola kreeg ik ooit van de dokter te horen en t helpt geen light maar echte coca cola

Je kan beginnen met Thee en dan verder opbouwen net iets makkelijk verteerbaars, Zoals crackers.

Ik geloof er heel erg in, dat je lichaam zelf aangeeft, wat je het beste kunt drinken, nl : waar je trek in hebt... Ijskoude cola heb ik dan vaak zin in, vooral bij hoofdpijn, maar soms ook pepermuntthee. Of eén van de andere dingen die genoemd worden in de andere antwoorden - als er eentje bijzit waarvan je denkt : daar zou ik trek in hebben, heb je ook alle kans, dat dat binnenblijft.

water en thee zonder suiker.Je kan ook een waterijsje nemen

Gember helpt tegen misselijkheid. Er zijn capsules met gemberwortel, maar je kan ook stukjes gekonfijte of rauwe gember eten, gemberpoeder aan een glas vruchtensap toevoegen of gemberthee maken. Hier kleine slokjes over de dag verdeeld drinken, anders even langs de huisarts gaan.. beterschap. Toegevoegd na 5 minuten: Hoofdpijn krijg je doordat je te weinig gedronken heb, de vaten in je hersenen zijn dan wijder geworden, dit kun je verhelpen door eerst een glas water en vervolgens een kop koffie te drinken. Eerst je aandacht op je misselijkheid.. dan zal je hoofdpijn ook snel weg zijn...

Als je misselijk bent en/of braakt kun je in negen van de tien gevallen het beste gewoon water drinken en liefst niet te weinig. Houd je het binnen dan is dat vocht het eerste verdiend om je gezondheid op peil te houden want het wordt al kort na inname door het maagdarmkanaal geresorbeerd. Braak je, dan heb je in ieder geval het maagzuur verdund waardoor je je slokdarm en je gebit beschermt tegen de inwerking van dat zuur. Met een beetje mazzel ga je met water ook nog eens de misselijkheid tegen, alweer door verdunning van wat er dwars zit in je spijsverteringskanaal.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100