Heeft het om af te vallen ook echt effect om een maaltijd te vervangen voor een shake?

Ik bedoel van die eiwit/proteine shakes. Werkt het? Moet je dan ook echt helemaal een dieet met die shakes volgen, of kun je ook gewoon een ontbijt of lunch vervangen voor een shake zonder een specifiek dieet te volgen?

alvast bedankt.

Toegevoegd na 1 minuut:
En dan natuurlijk verder ook op de voeding letten. Dus ik bedoel niet dat als ik een shake drink ik verder alles kan eten.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

je kunt ook prima afvallen zonder allerlei dure poedertjes en pilletjes te kopen. Gewoon gezonde en volwaardige voeding eten, groente, fruit, vezels, eiwitten, etc. Flink minderen met alle pakjes en zakjes en meer vers kopen kan al een heel stuk schelen. Meer eiwitten kan wel helpen, ze vullen voor een langere tijd, maar neem dan liever een lekker stukje kip, vis, of een eitje. Vind ik persoonlijk veel lekkerder dan een poedertje. Toegevoegd na 1 minuut: Ja, je kunt afvallen door maaltijden te vervangen door shakes. Maar op de lange termijn is het beter om je tijd en geld te investeren in het leren welke voeding nu echt goed voor je is. Houd een week lang alles bij wat je eet, en ga daarna werken aan de ongezonde dingen vervangen door gezondere alternatieven.

Een dieet van shakes als maaltijdvervanger is een zeer tijdelijke manier om wat gewicht kwijt te raken. Je kunt namelijk niet wekenlang shakes als maaltijdvervangers gebruiken. Op de eerste plaats komt het je na een paar weken de neus uit, en op de tweede plaats voelt je lijf aan, dat het geen natuurlijke, normale voeding is, en gaat schreeuwen om een normale boterham. Veel beter is het, om je voedsel te beperken in calorieen en vet. Daarmee blijf je gewoon eten, maar krijg je minder vetmakers binnen.

Of een shake werkt voor jou kunnen wij je niet vertellen. Elk lichaam reageert anders op bepaalde voedingsstoffen daarbij is het niet handig als dit een tijdelijke oplossing is. Je valt waarschijnlijk in het begin veel af en daarna verval je weer in je oude patroon. Je kunt het beste je eetpatroon aanpassen met voedsel dat goed voor je is en dat je lekker vindt. Daarbij is het belangrijk veel te bewegen (fietsen, lopen) en drinken. Dit is makkelijker vol te houden dan te jojo' en met dieet programma's. Ik heb wat site's toegevoegd waar je makkelijke en leuke maaltijden kan vinden. Succes!

Bronnen:
http://afvallenrecepten.nl/
http://www.voedingscentrum.nl/recepten/rec...

Ja het heeft zeker effect,ik ben dankzij afslank eiwitshakes 42kg. aan vet kwijt,wel daarbij groente en mager vlees gegeten en sporten. door het afvallen ben ik me ook gaan verdiepen in gezonde voeding,ik heb ong. een half jaar 2 maaltijden vervangen door een shake waar ook vitamines en mineralen inzitten en daarna alleen 1 maaltijd vervangen door een shake de ochtend maaltijd werd 2 koolhydraatarme sneetjes brood met iets magers. nadeel van snel afvallen is galstenen,heb mijn galblaas eruit moeten laten halen hierdoor. dus opletten dat je rustig afvalt.

In mijn persoonlijke beleving is de enige manier om verstandig af te vallen het E.D.H. dieet. Eet De Helft.Als je normaal eet met de nodige afwisseling krijg je voldoende voedingsstoffen binnen. En het is nog goedkoper ook. Niet echt een antwoord op je vraag, wel een besparing in euro's.

Dergelijke shakes kunnen inderdaad helpen om of te vallen. Ik ben er destijds ook mee afgevallen, en voelde me heel goed (energiek). Het probleem is alleen wat je doet na het beëindigen van het dieet. De meeste mensen vallen al snel (soms na dagen of weken, maar soms ook na een jaar) weer in hun oude gewoonten, en dan komen ze gewoon weer aan tot op of zelfs boven hun oude gewicht. De enige goede oplossing is om gezond maar beperkt te eten, en te bewegen. Saai maar waar. Als je dat patroon volhoudt, kom je vanzelf op een gezond gewicht, en - belangrijker - blijf je ook op dat gezonde gewicht.

Bronnen:
Ervaring

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100