Hoe verwijder ik wijn-aanslag?

In onze decanteerkaraf ontstaat altijd een aanslag van de rode wijn.
Hoe kun je die aanslag er het beste uitkrijgen. Liever niet met water met een sopje want dat tast de smaak van de wijn die er daarna ingaat nogal aan lijkt mij.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Soda en lauw water

Bronnen:
http://www.ah.nl/huishouden/zoek?query=Gla...

koffiedik erin met een beetje water, bovenkant afsluiten met de duim en goed schudden

een nachtje laten weken met een steradent tablet, en daarna goed spoelen.

Vul de te reinigen karaf met cola, 24 uur laten staan, afwassen met sopje goed naspoelen en drogen. Zonder de stop erop wegzetten.

Bronnen:
Oma weet raad

Ik laat de karaf, vaas of het te reinigen voorwerp van glas, met droge rijst. Water en gewoon schoonmaakmiddel erbij (dreft bijv.), 24uur laten staan. Dan flink schudden, zodat de rijs de wanden ahw schoonschuurt. En voilà, de boel is weer kraakhelder!

Een handvol rauwe rijst, een bodempje lauw water en meteen flink schudden, anders zwelt de rijst op

Met azijn en daarin flink wat zout laten intrekken. Daarna zijn zelfs hardnekkige vlekken v. d. vaatwasser eruit. Dus rodewijn aanslag ook.

Giet een flesje cola in liever Coca Cola. En 1 nacht er in staan. En dan even spoelen met water.. Succes.!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100