Wanneer is er sprake van overmatig alcohol gebruik?

Weet jij het antwoord?

/2500

'Dat ligt eraan je kan een drankje drinken waarvan 30 % alcohol is en de andere maar 3% alcohol teveel ligt ook aan de leetijd en of je het gewend bent ik denk dat 15% alcohol wel het maximum is

Als je dronken bent...

Wanneer je elke dag meer dan 3 flessen bier drink of glazen wijn drink vind ik dat je al overmatig alcohol gebruik.

Sneller dan je zou denken. Voor een volwassen man ligt de grens bij drie glazen alcohol per dag, voor vrouwen bij twee glazen. Als je meer drinkt dan dat, wordt je lever aangetast. Als je dat lang genoeg volhoudt, kan het leiden tot leveruitval. Voor kinderen en jongvolwassenen is het nog gevaarlijker. Sinds kort is bekend dat de hersenen van mensen onder de 20 worden aangetast door alcohol, ook als je heel weinig drinkt. Het kost dus hersencellen.

In pricipe als je iets drinkt omdat je geen alcohol nodig hebti is het overmatig

Dat ligt eraan hoeveel % alcohol er in het drinken zit, daardoor kan je zien of je te veel drinkt. Je kan het ook merken aan iemand zijn gedrag.

Overmatig betekent teveel! Wat is teveel, voor de een is 2 glazen teveel en voor de ander 3 of 4 of zelfs meer. Belangrijk is in welk verband gaat het om teveel? Simpel gesteld: Als je nog de weg op moet is 1 glas eigenlijk al teveel, want dat kan verkeerd vallen! Een Bob-chauffeur is dus een prima afspraak. Wanneer je thuis alcohol drinkt, is teveel - als je de 180-graden bocht niet meer vlekkeloos kan maken, dus als je je omdraait en dat gaat niet goed - als je moeite hebt met opstaan en blijven staan - als je denkt: vanavond een tosti en morgen weer koken.

Bronnen:
o.a. eigen ervaring en van anderen

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100