Sabreren is een vak op zich. Je kunt het niet zomaar, want er komt een bepaalde techniek bij kijken die je echt moet leren. Bij een echte sabreur vliegt de kurk wel mer dan 15 meter wegschieten, er is dan ook wel ruimte voor nodig.
Iedereen kan het leren als je maar goed geínstrueerd bent door een gecertificeerde maitre Sabreur.
je moet je namelijk aan de instructies houden wil je het goed en veilig doen.
En nee, bij een goede sabrage ontstaan geen splinters.
Bij een mindere sabrage worden de splinters, voor zover die al ontstaan, weg geblazen bij het vrij komen van de zes bar druk in de fles.
Om het als amateur te proberen, krijg je de kurk er zo niet snel uitgeslagen. Hiervoor moet je een bepaalde kracht en snelheid ontwikkelen en hierbij ontstaat nu eenmaal druk in de fles die te hoog is om het glas in de fles te doen vallen.
Toegevoegd na 4 minuten:
Sorry, ik zie een rare serie foutjes, ik was te gehaast en dacht aan een andere zinswending , daardoor ging het fout. Je moet lezen; bij een echte sabreur kan de kurk wel 15 meter wegschieten.;)
- Bronnen:
-
http://www.lesabredor.nl/Sabreren/Veelgest...