Is het mogelijk om uit een gemixt drankje, bijvoorbeeld whisky-cola, eerst de ene substantie te drinken en daarna de andere substantie?

Dit was een discussie op school, en mijn vraag is dus kun je na het mixen van een drankje eerst de ene substantie drinken en daarna het andere? Hierbij bedoel ik niet dat je met een rietje gaat proberen een substantie te omzeilen, maar is het wetenschappelijk mogelijk?

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee niet op een makkelijke manier maar als je bijvoorbeeld alleen de wiskey wilt overhouden kan sit waarachijnlijk wel door de stoffen op bepaalde manieren van elkaar te scheiden

Nee. Eens gemengd is altijd gemengd.

Het kan dus gewoon niet. Punt. Whisky bestaat naast water en alcohol uit een enorm aantel geur en smaakstoffen. Hetzelfde geldt voor cola. Daar is niets wetenschappelijks aan.

Bij bepaalde stoffen kan het wel, maar mixen is mengen, je kan het dan niet meer uit elkaar halen, je kan het wel proberen in lagen te doen, maar daar heb je speciale chemische stoffen voor nodig, die de smaak en werking van een drankje kunnen veranderen, denk niet dat je bereid bent dat risico te nemen,

distilatie is de enige mogelijkheid echter er zijn stoffen van whisky die overeenkomen met cola (water)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100