Wordt, steeds al je een nieuwe kop koffie met de Senseo zet, het water in het reservoir weer opnieuw opgewarmd en is dat wel smakelijk/gezond?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het water wordt niet IN het reservoir opgewarmd. Het water in het reservoir blijft dus koel. Binnen in het apparaat zit een klein reservoir, waar voor twee koppen water in past. Dat wordt opgewarmd en weggepompt tijdens het zetten. Daarna stroomt er weer nieuw water vanuit het buitenste reservoir naar binnen. In principe wordt het water dus maar één keer verwarmd.

Je reservoir wordt elke keer voor 2 koppen opgewarmt, of het gezond is weet ik niet. het lijkt me niet uit te maken want het water word verwarmt dus veel bacteriën zullen het niet overleven. Toegevoegd na 1 minuut: oowja en aan de smaak proef ik persoonlijk geen verschil tussen de 1e of 6e kop uit 1 reservoir.

Indien het water niet is gedaald onder een bepaalde temperatuur wordt deze weer opgewarmd. Dit is juist wel gezond, omdat er in de tussentijd (dat het afkoelt) weer bacteriën in het water kunnen komen. Denk aan legionella bacteriën die in stilstaand water kunnen leven. Op het moment dat het water wordt gekookt dood je deze bacteriën. Dit is ook een "survivaltip." Mocht je het water niet vertrouwen vanwege (legionella)bacteriën. Kook het water en laat het afkoelen. Dan zijn de bacteriën dood. Toegevoegd na 2 minuten: Edit: Om ook te reageren op het smakelijke: Indien je in een omgeving woont met "hard water" (veel kalk) kan er wel kalkvorming optreden. Dit ziet er minder smakelijk uit, maar kan geen kwaad. Immers komt het water uit de kraan en kalk opgelost in water ook niet gevaarlijk.

Wij hebben geen senseoapparaat, want ik vind die koffie niet smaken. Maar als ik elders, bij clienten senseo zet, neem ik altijd vers water, voor alle zekerheid in het reservoir. Het kan er best al een dag of twee dagen in staan, en dat lijkt me niet lekker, ook al wordt het verwarmd. Kraanwater mag je immers nooit laten staan. Als kind deed ik het wel eens in een flesje en dan kijken wat erin ontstond. Zag je allemaal pantoffeldiertjes en andere eencelligen. Dus lekker vers water nemen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100