Wat is het verschil tussen snelfiltermaling en grove maling koffie?

Weet jij het antwoord?

/2500

Grove maling zegt het al de korrels zijn groter deze gebruik je als je koffie maakt op de ouderwetse manier, dus opgieten met heet water. met het koffiezetapparaat gaat het sneller en heb je fijnere koffie nodig om een lekker bakkie te krijgen

De grofte van het koffiemaalsel is onder andere van invloed op de kwaliteit van de drank. Wanneer koffie te fijn wordt gemalen, kunnen zich een aantal problemen voordoen. Zoals het vervliegen van de aromagassen, zodat deze niet meer door het water opgenomen kunnen worden en het dichtslibben van de Invloeden bij de koffiebereiding filter, waardoor de koffie niet door kan lopen. Bij te grove maling komen water en aromagassen onvoldoende met elkaar in aanraking en krijgt men slappe koffie. Gebruik daarom, afhankelijk van de apparatuur, altijd de juiste maalgrofte voor een optimale koffiekwaliteit. Vaak wordt bij de apparatuur een advies gegeven over de maalgrofte van de koffie. Doorgaans dient een fijne maling, snelfiltermaling, gebruikt te worden bij een zetmethode van 2 tot 8 minuten, zoals de snelfiltermethode. Duurt het zetproces 15 tot 20 minuten, dan dient veelal standaardmaling gebruikt te worden. Voor espressoapparatuur gebruikt men speciale espressomaling; de maling is per machine af te stellen. De fijnheid van het maalsel hangt ook hier weer af van het soort apparatuur.

Grove maling is grover , en derhalve handiger voor stalen filters van volume koffie machines zoals percolators , en doorstromers. waar aanzienlijk meer water de koffie moet passeren, (snelfilter laat het water langzamer door, (filter kan het dan niet bolwerken) Snelfilter maling moest vroeger eigenlijk altijd met papieren filters , Maar is dus snel omdat het water eerder (of in 1 x) de smaak van koffie aanneemt. Tegenwoordig zijn de mazen van bijboorbeeld percolator filters zo klein dat je hier zonder papier ook snelfilter in kan gebruiken. Al is dit een nood oplossing (op de camping manier) omdat je op moet blijven letten dat de filter niet overloopt. Snelfilter kan je voor grote of kleine machines gebruiken, grof eigenlijk alleen voor grote machines. Grove maling is volgens mij wel weer goedkoper omdat het een maling minder heeft ondergaan.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100