Wat is de beste manier om verschillende wijnsoorten achter elkaar te proeven?

Moet je tussen de wijnen door bijvoorbeeld iets eten of je mond spoelen of toch iets anders doen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je moet tussen de wijnen door de smaak neutraliseren. Hier zijn 2 manieren voor. De 1 is water drinken. De andere veel gebruikte manier is een stukje brood eten tussendoor . http://www.wijnbeurs.be/Hoe-wijn-proeven-cbNIsKA3YMov8AAAEnH0lMuiSg-Wijnbeurs-BE-Site-WFS-nl_BE-EUR;pgid=d01kS3ipuHVSR0clFAxxsmEE00004KPNxdLR;sid=Vc_DJnOYMdnCJj37K5HIUHCSH7DUHif2RBA=

Je mond spoelen met water tussendoor.

Niet doorslikken maar uitspugen en daarna met water weer mond spoelen Toegevoegd na 41 seconden: dat ook weer eruit enzo

De beste manier om verschillende wijnen te proeven hangt af van welke wijn je proeft. Allereerst is het belangrijk om te spugen. Daarnaast zijn je smaakpapillen na 5 tot 7 wijnen vermoeid en zal het proeven (ongeoefend) moeilijker worden. Ga je gangbare, lichte wijnen proeven kan je de smaak het beste neutraliseren met een stukje appel. Voor volle rode wijnen als Bordeaux gebruiken wij altijd een straffe droge wijn als neutralisator. Denk hierbij aan een Bourgogne. Brood wordt vaak als neutralisator ingezet, echter dit is te zwak om de smaak goed te neutraliseren. Brood is prima, achteraf met een goed kaasje. Mvg Michael - Vinoloog

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100