Hoe snel krijg je aanslag op je tanden van thee drinken?

Nou is thee op zichzelf gezond. Maar hoe verkom je dat je tanden verkleuren? En is dit misschien wel tegen te gaan in combinatie met andere producten?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ligt eraan welke thee je drinkt. Zwarte thee veroorzaakt aanslag, maar kruidentheeën niet of nauwelijks. Dus je zou groene thee, rooibosthee, kamillethee enz. kunnen drinken. Aanslag van thee krijg je alleen maar weg door heel goed te poetsen, maar dan nog blijf je aanslag houden.

Zou dit niet kunnen liggen aan het soort of de kwaliteit glazuur die je op je tanden hebt. Mijn zoon en schoondochter hebben er ook last van en daarom doen ze een scheutje melk in de thee. Daar moet je wel van houden natuurlijk, maar het voorkomt de aanslag. Ik zelf heb er nog nooit last van gehad en drink toch ook veel thee.

Dat gaat best heel snel met gewone zwarte thee. Het is daarom ook een perfect kleurmiddel voor natuurvezels. Bij kruidenthee is dit lang niet zo. Als je toch de aanslag zoveel mogelijk wilt verwijderen, poets dan zo af en toe eens met een polijstende tandpasta, of enkel met wat water en zout.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100