Wat kun je beter drinken cola of dubbel fris ivm kalorieen ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Cola light zit bijna geen calorien in, ik geloof iets van 0,3 per 100ml.

Als je met je gewicht worstelt , moet je geen van beide drinken . Ik drink het nooit . Alleen op vakantie naar 'n heel verre plek neem ik 'n cola mee , vanwege de coffeine , voor als ik slaperig zou worden . Mijn beste advies is : weg met die rotzooi . Als je het blijft drinken , kan ik je nu al zeggen dat je NOOIT slank zult blijven .

Laten we om te beginnen vaststellen dat gezond niet hetzelfde is als caloriearm. Er bestaat wel zoiets als lege calorieën, bijvoorbeeld de suiker in frisdranken. Light, gezoet met chemicaliën zoals aspartaam, lijkt dus een goed idee. Echter, je houdt er je zoete smaak mee in stand, waardoor je sneller de fout ingaat met wel gesuikerde voedingsmiddelen. Eigenlijk is een zoete smaak een gebrek aan ontwikkeling bij volwassenen. Kinderen horen langzamerhand andere smaken dan zoet en vet (moedermelk) te leren waarderen, naast de vele geur/smaaknuances van kruiden en specerijen. Instanties als MacDonald houden echter die moedermelksmaak van vet en zoet in stand waardoor het met sommigen nooit wat wordt qua gezonde voedingsgewoonten. Eigenlijk kun je dus beter heel radicaal alle chemische drankjes als cola helemaal afzweren en water drinken. meer heb je niet nodig. Vind je dat te saai dan is water met koolzuur een iets smakelijker alternatief maar je kunt ook de wereld van de thee gaan ontdekken. Ik heb zelf die saaie, chemisch op smaak gebrachte zakjes nooit wat gevonden met als absolute dieptepunt bosvruchten. Kijk dan liever in een natuurvoedingswinkel naar lekkere kruidenthee maar ook warm water met wat vers muntblad vind ik heerlijk. Is het niet zoet genoeg dan kun je best een drupje honing gebruiken maar je bent dan voor je gezondheid in ieder geval beter bezig dan je te beperken tot chemische frisdrankjes.

Ivm calorieen kun je het beste cola zero (caffeine free) of light drinken. Zero is 0,3 cal. per 100 ml, de light 0,6. Daarna komt dubbel fris light met 15 cal. en de normale varieert van 28 tot 41 cal. (ligt aan de smaak). Ver daarna pas de normale cola met 180 cal.

Bronnen:
http://www.calorielijst.nl/

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100