inleveren/statiegeld bierkratten

Kan je bij elke supermarkt alle kratten bier inleveren? ook al heb je die daar niet gekocht en verkopen ze zelf dat biermerk niet? En mag je ook het statiegeld gewoon retour krijgen bij de kassa? Dat je het gewoon cash terug krijgt.

Toegevoegd na 29 minuten:
het gaat om Alfa bier

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Alleen de Aldiflessen (en misschien ook die van de Lidl) kun je niet ergens anders inleveren. Hun bier kun je namelijk niet ergens anders kopen. Omgekeerd kun je bekende merkflessen ook niet kwijt bij Aldi en Lidl, omdat ze die daar niet verkopen. Overal krijg je cash terug of verrekenen ze het met de boodschappen. Toegevoegd na 28 minuten: De flessen van huismerken bier kun je meestal alleen maar inleveren bij de winkelketen waar je die hebt gekocht.

- nee, als je een krat bij de AH koopt moet je hem daar ook weer terug brengen. -nee, ookniet met hetzelfde merk -ja, je mag het geld gwn retour krijgen bij de kassa -ja, je krijgt dus gwn cash

Alleen kratten van een merk dat ze in die winkel ook verkopen, kun je daar terugbrengen, ook al komt het van een andere winkel. Aan het krat of de flesjes is niet te zien uit welke winkel het afkomstig is. En ja, hoewel veel mensen het teruggekregen statiegeld verrekenen met de boodschappen, kun je het natuurlijk ook gewoon contant terugkrijgen. Het statiegeld is slechts een onderpand, waar je cash voor moet betalen, en dat je ook gewoon cash weer terug kunt krijgen.

Bij C1000 mag je al je flessen en kratten inleveren, ongeacht waar ze vandaan komen.

Dit verschilt per supermarkt. Als je dit wilt weten moet je even op de website van de supermarkt kijken

als ze dat soort bier daar verkopen kun je het gewoon inleveren daar

Het maakt niet uit waar je ze inlevert, ligt puur eraan hoe de flessenautomaat staat ingesteld. Ik heb bij AH lege kratjes van het huismerk van Dirk ingeleverd, werd gewoon geaccepteerd. Het ligt aan de vorm van de fles waaraan het apparaat het herkent.

kratjes zijn kratjes en flesjes zijn flesjes, bij de supermarkt waar ik werk krijg ik van alles binnen en het word allemaal geaccepteerd. de supermarkt krijgt er namelijk zelf ook statiegeld voor terug. maakt het ze echt niet uit of ze eerst het zelf hebben verkocht of niet.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100