Waarom is in een café of restaurant een glas appelsap vaak duurder dan een kop koffie, terwijl appelsap klaar staat en de koffie gezet moet worden?

Een glas appelsap schenkt men zo in, terwijl koffie gezet moet worden. Er zijn meer handelingen voor nodig om koffie te maken dan appelsap in te schenken. En een pak appelsap is ook niet zo duur in de winkel of bij de groothandel.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Koffie kost een restaurant een dubbeltje max en appelsap heeft 4 glazen uit een pak van een euro. De andere overhead/personeelskosten zijn hetzelfde en daarom kost het meer.

van appelsap zijn de grondstoffen VEEL duurder vooral als je het in van die kleine luxe flesjes krijgt

Een pak appelsap of een flesje is echt veel duurder inkopen dab koffie ondanks dat je het nog moet zetten

Koffie bestaat voor een groot deel uit ter plekke toegevoegd water. Dat het de ober meer tijd kost is geen factor, die krijgt per uur betaalt...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100