Smaakt cappuccino anders dan koffie met melk?

Ik vind koffie met melk niet lekker, en vandaar heb ik ook nog nooit een cappuccino geproefd. Maar ik ben wel benieuwd.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een cappuccino is gemaakt van sterkere koffie, en smaakt daardoor wat sterker dan gewoon koffie met melk. Ook ligt er op de cappuccino een laagje melkschuim, met daarop meestal een beetje cacao. Dit alles maakt het wel iets anders dan gewone koffie met melk, maar het is geen wereld van verschil. Toegevoegd na 51 seconden: Cappuccino wordt trouwens met "gewone" melk gemaakt, en dus niet met koffiemelk.

Ja, daar zit zeker smaakverschil tussen. Want de melk in cappuccino is gestoomd en dat verandert de structuur. Het is een soort schuim geworden. Is denk ik vergelijkbaar zoals het eiwit uit een net geopend vers ei versus de opgeklopte "sneeuw". Toegevoegd na 41 minuten: Voor de duidelijkheid: ik ging ervan uit dat je met melk gewone melk bedoelt en geen koffiemelk.

Niet alleen smaakt cappuccino anders dan koffie met melk, maar het is ook nog zo dat alle cappuccino's die je in restaurants enzo krijgt, allemaal anders smaken. Andere machine, andere (basis)koffie, andere hoeveelheden. Net zoals koffie met melk ook overal anders smaakt. Als je wilt weten hoe iets smaakt, zul je het echt zelf moeten proeven.

Dat smaakt echt anders. Zelf drink ik nooit koffie met melk want dat vind ik echt vies. Maar cappuccino smaakt niet naar 'gewoon koffie met melk'. Cappuccino is espresso met een melkschuimlaagje erop. Dat heeft een hele andere beleving dan filterkoffie met die vieze koffiemelk erdoorheen. Bij cappuccino proef je de koffie en melk apart vind ik.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100