Ik ben allergisch voor kleurstof. Welke alcoholische dranken bevatten deze stof niet?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

jenever, wodka, gin, want die zijn kleurloos. Toegevoegd na 23 minuten: bacardi met seven-up..

bier[van bavaria} bevat dat niet

slibovitch wel niet te veel van drinken Toegevoegd na 41 minuten: bevat geen kleurstof evenals onze friesche nationale trots berenburger

Ouzo, of Pastis. Beide een anijsdrankje. Het laatste is in de zomer erg lekker gemengd met veel ijs. Limoncello, is een Italiaanse drank wat geel is, puur vanwege citroen, dus een natuurproduct. Heel erg lekker.

Gedistilleerde alcohol is van nature kleurloos, dus wodka, jenever en zelfs whisky en cognac. Waar de laatste drie bruin kleuren gebeurt dit door het contact met het eikenhouten vat waarop het gelagerd wordt. Aan vieux (ook cognac genoemd) wordt een kleurstof toegevoegd. Aan wijn en bier zullen normaal gesproken geen kleurstoffen worden toegevoegd, maar helaas geldt niet overal een Reinheitsgebot zoals in Duitsland. Likeuren worden vaak van een kleurstof voorzien; ik zou alleen de heldere zoals Cointreau vertrouwen. Toegevoegd na 6 minuten: Ik ben nog een groep vergeten en dat is gedistilleerd zoals citroen- of bessenjenever met een kleur die duidelijk na de distillatie is toegevoegd; ik zou deze dranken niet gebruiken.

Koop je drinken voortaan bij de biologische winkel....

Aquavit en grappa Toegevoegd na 1 minuut: Aquavit is op basis van karwijzaad, dus natuurproduct.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100