Kan er ook alcohol in eten zitten?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja hoor. Ik reken er op dat er in bijvoorbeeld Coq au Vin zeker alcohol zit. Toegevoegd na 16 uur: En vergeet vooral de toetjes niet. Advocaat is een dessert dat in veel feestelijke kersttoetjes zit.

ja hoor, in Kersenbonbons, kersen saus die soms op ijstaart word gedaan en in nog wel meer dingen waar ikniet zo gauw op kan komen

Ja! Een rumboon bevat duidelijk echte alcohol.....

Zeker, ook in nagerechten wordt vaak iets met alcohol gedaan. Denk aan Tiramisu.

in witte wijnsaus bijvoorbeeld Toegevoegd na 45 seconden: en in vleesgerechten, rode wijn bijv.

in fruit dat te lang ligt, = puur natuur

Ja dat kan natuurlijk! In de meeste warme gerechten en sauzen is de alcohol reeds verdampt, dat komt de smaak zelfs ten goede omdat warme alcohol soms een onevenwichtig bittertje zit! De toepassingen zijn eindeloos; bij groente, gevogelte, vlees,rijst, wild, soepen, sauzen en desserts! Als basis, marinade, smaakmaker, kookvocht enz enz Dus ja het kan! En kan ook heel lekker zijn! Proost

jazeker!goed voorbeeld is dat ik vroeger een fles sinaasappelsap had meegenomen op schoolreisje. Door de warmte in de bus en doordat er vermoedelijk gist bij het sap was gekomen had zich alcohol gevormd. niet veel gelukkig maar voor een kind voldoende om erg vrolijk te worden....

Eten kan gemaakt worden met alcohol.. Maar dit wil niet zeggen dat het nog alcohol bevat.. Enkel bij een koude bereiding blijft de alcohol erin of bij fruit ofzo.. Maar bij een warme bereiding word de alcohol verhit zoals bv coq au vin dan verdamp deze.. Dus daar ga je niet dronken van geraken.. Je proeft alleen de wijn..

Zowel bier als wijn kom je regelmatig tegen in kookrecepten. Vaak wel in kleine hoeveelheden, maar er zit dan dus wel alcohol in. Ook bij de bereiding van sommige nagerechten wordt alcohol gebruikt. En bij flamberen uiteraard.

Martijn bedoelt of er van nature alcohol in eten kan zitten. Ja, dat kan. Alcohol ontstaat door een gistingsproces. Alcoholische gisting betekent dat suiker wordt omgezet in ethanol (=alcohol) en koolstofdioxide. Ook tijdens de gisting van brood ontstaat er alcohol en koolstofdioxide. Door het laatstgenoemde krijg je luchtig brood. De alcohol verdampt jammer genoeg tijdens het bakken van het brood. Ook kan vruchtensap gaan gisten, vul maar eens een plastic flesje met sinaasappelsap en sluit het flesje. Na enkele dagen wordt het flesje bol, dit is de koolstofdioxide. Maak je het flesje open dan ruik je alcohol. Het suiker is omgezet in alcohol en koolstofdioxide. Voor de rest zul je in droog voedsel nauwelijks alcohol vinden. Zonder vocht kunnen de scheikundige reacties niet plaatsvinden en er is gist nodig. Gist is een levend organisme en komt ook in de lucht voor, vandaar dat vruchtensap gaat gisten.

voor een grootd eel verdampt het vaak wel, maar een scheutje wijn in veel gerechten is best oke

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100