Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Hoe moet je deze acloholtest begrijpen?

Hier vindt u een alcoholtest:
http://www.gva.be/Archief/guid/hoeveel-mag-ik-drinken-test-het-hier.aspx?artikel=f3228724-bb4e-456a-8615-7f3b897693e6

4 glazen gedronken,
inhoud 250cc,
alcoholpercentage: 12
gewicht persoon: 100
geslacht: man
Uw alcoholpercentage in bloed bedraagt 1.41 promille

U dient minstens 6u04 te wachten alvorens een wagen te besturen.

--> stel dat ik over het opdrinken van de 4 glazen, 4 uur doe, mag ik die 4 uur dan al aftrekken van die 6u04, dus na mijn laatste glas moet ik nog 2u wachten?

Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
in: Dranken
928
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Gewoon helemaal niet drinken als je gaat rijden.. Hoef je ook geen ingewikkelde sommetjes te maken!

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Deze alcoholtest geeft maar een indicatie en geen waarheidsgetrouw beeld. Dat is ook onmogelijk, want de hoeveelheid alcohol die je in je bloed hebt na het drinken van 1 liter wijn (bijna anderhalve fles) is van zoveel factoren afhankelijk dat dit programmaatje daar nooit allemaal rekening mee kan houden.
Op de 1e plaats ligt het eraan wanneer je precies gedronken hebt. Zoals in jouw voorbeeld van 4 uren kun je natuurlijk 4 uur geleden 1 glas hebben gedronken, daarna 2 uur niks en vervolgens nog eens 3 glazen gedurende het laatste uur. Dan heb je meer alcohol in je bloed dan wanneer je het 1e uur flink hebt getankt , dan 2 uur niks en in het laatste uur nog 1 glas. Simpel omdat het lichaam onder ideale omstandigheden de alcohol van 1 normaal glas wijn van 100 cc in ongeveer 1 uur afbreekt.
'Ben je echter ziek door bijv. de griep of heb je door andere omstandigheden een verminderde weerstand, dan doet het lichaam daar aanzienlijk langer over.
Ook speelt hetgeen je hebt gegeten een rol. Tijdens de spijsvertering vindt een gistingsproces plaats, in zekere zin vergelijkbaar met het gistingsproces dat bij de bereiding van bier en wijn plaatsvindt. Ons lichaam zet ook suikers om in alcohol en daarom heeft elk mens alcohol in zijn/haar bloed. Ook al heb je nog nooit alcohol gedronken. Dit alcoholpromillage is echter zo klein dat je er niks van merkt, maar het kan dus wel zo zijn dat iemand met een verminderde weerstand die ook nog erg gistingonderhevig voedsel heeft genuttigd na 2 glaasjes bier (die je normaal gezien mag drinken) net boven de 0,5 promille uitkomt. En als oom agent je dan laat blazen, heb je een probleem.

Toegevoegd na 6 minuten:
Ook neemt het lichaam van een ziek persoon sneller alcohol op dan wanneer deze persoon gezond en sterk zou zijn. Dit verklaart ook het fenomeen dat je de ene keer een vat bier kunt leeglurken en de andere keer voel je elk glas bier of wijn behoorlijk "aantikken".
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding