Waarom is 'tafelbier' voor een groot deel verdwenen van de dagelijkse menukaart?

Toen ik kind was , stond het op tafel bij iedere maaltijd (bruin , blond ,zoet ).
Ook in de scholen en jeugdkampen werd het dagelijks gedronken.
Nog wel verkrijgbaar , maar ik zie het nog zelden op tafel en zeker niet in restaurants (geldt ook voor export bier)
(Bel)

Toegevoegd na 4 uur:
http://www.foodlog.nl/geknipt/bericht/culinair_ontdekt_tafelbier/

Toegevoegd na 4 uur:
Mijn hond en mijn katten zijn er dol op.

Toegevoegd na 12 uur:
tafelbier voor jong en oud

Weet jij het antwoord?

/2500

Nou bij ons stond er nooit bier op tafel hoor. MIsschien kom je uit het bourgondische gedeelte van nederland? Ik denk dat het net als de glaasjes met sigaren en sigaretten op tafel verdwenen is omdat er minder geld te besteden was.

Vroeger werd er tafelbier gedronken i.v.m. dat er slechts drinkwater was.Ook werd het soms gedronken door kinderen.

Dat was niet in Nederland. Meer een gewoonte uit Belgie dus. Waarom het nu niet meer is, heeft waarschijnlijk met de kosten te maken.

Donkerbruin tafelbier is bij ons nog niet verdwenen het word nog steeds gedronken en om een gerecht te bereiden zoals konijn of stoofvlees of bij een koude schotel drinken wij een glaasje. Dat is traditie.

Nederlands oud bruin is een ondergistend bier met een laag alcoholgehalte. Het wordt nog geregeld gebruikt in de keuken onder andere bij de bereiding van wild of stoofvlees, het wordt ook nog steeds gebrouwen en gedronken.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Oud_bruin

In Nederland was het zo'n 25 jaar geleden bij AH verkrijgbaar. het was Belgisch bier, Merk: Piedboeuf, weinig alcohol. Je ziet het bij AH al een tijd niet meer. Bier kopen door personen onder 16 jaar is in Nederland niet toegestaan Hoe het in Vlaanderen is, weet ik niet

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100