Wanneer drink je té veel water?

Ik heb de rare gewoonte om tijdens het gamen water te drinken, als ik geen fles water naast mij heb staan krijg ik een rare smaak en droge mond.

tijden 1 a 2 potjes van ongeveer 40 min per stuk drink ik 1.5 liter. Dus 1.5 l per 80 min dus 1.125 l per uur.

Soms game ik wel 3 uur achter elkaar en blijf dan op het zelfde snelheid drinken.

Hierdoor moet wel om het uur naar de wc.

maar is dit slecht voor je omdat er eigenlijk niets schadelijks in water zit.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je kan watervergiftiging oplopen als je OF veel zouten (electrolyten) verloren hebt tijdens intensief sporten en dan ineens vele liters water drinkt, of gedurende uren meerdere liters per uur drinkt. Zie ook http://nl.wikipedia.org/wiki/Waterintoxicatie http://en.wikipedia.org/wiki/Water_intoxication Toegevoegd na 1 minuut: Dit is jaarlijks meerdere keren dodelijk, en dus niet te onderschatten. De hoeveelheden die jij drinkt zijn nog niet serieus groot. Maar niet opdrijven richting de 3 liter per uur zonder eten ed.

zoals de persoon voor me zegt als je niet missenlijk word is het goed, als je in deze snelheid een ander drankje drinkt is het wel heel slecht zoals cola maar water is redelijk onschadelijk. Toegevoegd na 2 minuten: in water zit trouwens een soort stof dat ook in antibiotica zit als je dit teveel ineemt zal antibiotica later geen nut meer hebben! dit is zeer gevaarlijk en tevens ook zeer onhandig, ook zit er kalk in hiermee moet je ook oppassen met de hoeveelheid! Toegevoegd na 3 uur: Water schadelijk? Er word in Nederland veel water gebruikt, Het is daarom belangrijk dat zoveel mogelijk water wordt hergebruikt. Omdat de meeste mensen in de stad wonen is hergebruik van stedelijk water essentieel. Eén van de grootste problemen is het verwijderen van medicijnen uit huishoudelijk water, vertelt professor Huub Rijnaarts. In grijs en zwart water (licht verontreinigd afvalwater en verontreinigd toiletwater) zijn meer dan 290 stoffen gevonden, zoals hormonale chemicaliën, pijnstillers en antibiotica. Vooral antibiotica zijn schadelijk. Een van de risico’s is de kans op resistentieontwikkeling bij in de natuur voorkomende micro-organismen.

Als je in korte tijd TEVEEL water drinkt, tussen de 2 en 4 liter dan kun je watervergiftiging krijgen. Dus hou het beperkt tot max 2 liter per dag lijkt mij :-)

Bronnen:
Eigen brein

Normale nieren kunnen 8 tot 10 liter vocht aan op een dag. Als iemand heel veel drinkt, of te veel in een kort tijdsbestek, kan het lichaam dat niet meer aan. Het evenwicht tussen het natrium in het bloed en het water, is dan helemaal uit evenwicht. het lijf raakt dan helemaal in de war en stuurt water naar de hersenen. die zwellen op, en als daar niets aan gedaan wordt kan dat lijden tot acute dood! Wat ik me afvraag is waarom je een droge mond krijgt en een rare smaak. Dit in combinatie met veel drinken en plassen, kan duidden op suikerziekte. Onderschat dit niet en laat eens je bloedsuiker meten.

Bronnen:
http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/gezond...

Er zit niet echt iets schadelijks in water, maar als je flinke hoeveelheden water drinkt, plas je die ook weer uit, waarbij je na een tijdje 'uitspoelt' zoals dat heet: in het afgevoerde water zitten mineralen en zouten opgelost die je niet (in zulke grote hoeveelheden) kunt missen. Meer dan 2 liter drinken per dag is niet zo verstandig (en bedenk: dingen als koffie en dergelijke hebben ook een uitdrogend effect). Dus leer jezelf aan minder te drinken, of om af en toe een kop bouillon te maken of iets dergelijks (dan vul je in elk geval een hoop zouten weer aan). Of eet een appel of iets soortgelijks.

dit is veel te veel. Je lichaam neemt het water op en zo kan je teveel water in je bloed krijgen waardoor er lichaamsdelen veel minder zuurstof krijgen je kan als je veel te veel drinkt er zelfs aan dood gaan

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100