Waarom worden slaapwandelde mensen vaak met hun armen naar voren afgebeeld?

Zoals in strips/Films..enz

Waar komt dit vandaan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het slaat nergens op natuurlijk, die armen. Ik denk dat het gedaan is om ze te onderscheiden van de wakkere mens. Met de gedachte, iemand die slaapt heeft de ogen dicht, dus ziet niets, en moet zijn weg voelen. Waarschijnlijk heeft de eerste tekenaar nooit een slaapwandelaar"in het echt" gezien, en zijn fantasie gebruikt, dit is zo overgenomen door anderen en op die manier makkelijk herkenbaar. Lezers hoeven niet te denken: wat doet dat figuur, ze zien het meteen, omdat ze het herkennen

Omdat ze met gesloten ogen lopen. Dan kunnen ze obstakels op hun pad eerder ontdekken. Beetje vreemd, want volgens mij zijn ze zich er niet van bewust, dat ze slaapwandelen.

Mensen die in het echt slaapwandelen die lijken wakker. Die reageren ook alsof ze echt wakker zijn, alleen als je tegen ze praat dan praten ze onzin, het klopt niet, omdat ze hun droom echt beleven. Om dat zo in films af te beelden, dan zou je niet kunnen zien dat iemand slaapwandeld. Dat is vooral in oude films en cartoons, en strips inderdaad. In films overdrijven ze vaak liever de waarheid, omdat dat makkelijker herkenbaar is. Zoals spoken vroeger werden afgebeeld met een laken, zo worden ze nu afgebeeld met enge wonden of gewoon doorzichtig. En zoals mensen die blind zijn in films vaak werden afgebeeld als mensen die altijd hun ogen openhouden. Tegenwoordig dragen ze een bril, kijken ze normaal, maar kan je aan de hulpmiddelen zien dat iemand blind is. Nu weten we dat als als je iets vraagt aan een slaapwandelende persoon, en je krijgt er een heel vreemd antwoord op, wat niet klopt (bijv, waar ben je, hoe laat is het, wat ben je aan het doen), dan weet je dat die persoon slaapwandeld en tegenwoordig doen ze dat dus tegenwoordig ook zo afbeelden. Om iets duidelijk te maken lijken mensen liever te willen overdrijven, dan heel ingewikkeld de waarheid te laten zien.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100