mijn beeld (tv ) loopt als een soort half pipe wat doe ik hieraan lees beschrijving

het beeld van mijn tv loopt als een soort tunnel rechte lijnen zijn hierdoor krom
ik heb alle knopjes op de tv al geprobeerd en ook alles op de digitenne
wat kan ik hieraan doen
en ja het beeld heeft eerst wel goed gelopen ik heb de digitenne 1x ergens anders op aangesloten gehad ( andere tv ) en sinds dien is t kut

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Zoals hierboven ook gemeld is is het waarschijnlijk een grote beeldbuis met een elektronen kanon erin (wat niet zo spannend is als het klinkt). Tijdelijke oplossing? Zet de tv eens een tijdje ondersteboven. Klinkt heel raar maar kan wel werken. En verder eens zoeken naar een nieuwe tv, dit is nauwelijks te repareren en kost dus veel.

Kijk eens of je nog gewoon een dvd kan afspelen buiten de digitenne om dus rechtstreeks op tv. Anders ben ik bang dat de tv bezig is de laatste beelden te tonen.

Heb je toevallig niet net geschoven met spullen in de kamer. Het beeld kan ook zo vervormen door aanwezigheid van (magnetische) speakers..

Ben bang dat je nieuwe Flatscreen moet gaan aanschaffen, met HDMi, Digital out en heel veel extra's meer. Vervelend ;)

Waarom is altijd de informatie zo summier? Waarschijnlijk is het nog een TV met ouderwetse beeldbuis! Het beeld wordt hier d.m.v. een elektrode kanon, van uit het kleine "tuutje"aan de achterkant, op een fluorescerende laag aan de voorkant geschreven. D.m.v. een afbuigunit (Y-juk), welke aan de achterkant om de beeldbuis zit, wordt deze elektronenstraal afgebogen waardoor er dan een beeld wordt geschreven. Naar alle waarschijnlijkheid zit hier de fout, en in 99 v.d. 100 keer zullen de kosten dan te hoog worden om dit te repareren. Orienteer je maar vast op een flatscreen (zijn inmiddels niet zo gek duur meer).

Weinig geld: Via Marktplaats eentje voor weinig kopen; Veel geld: LED-TV met Internet TV evt zelfs 3D. 55 inch Samsung voor € 2200 Maar zeker: Groot vuil bellen voor deze TV.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100