Zijn er ook hangjongeren in Sesamstraat?

en is die ophef over de uitzendtijd terecht of onterecht?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ha, die Eltigre; Volgens mij is Oscar een typische Sesamstraat-hangjongere.... Toen mijn kinderen tot de kijkers behoorden had je tussen zes en zeven achter elkaar Sesamstraat, Klokhuis en Jeugdjournaal. Vaste prik een uurtje samen kijken na het eten en daarna naar bed. Op het huidige tijdstip staan veel ouders nog in de file of worden de kijkertjes net bij de opvang opgehaald. Sesamstraat mag dus best weer terug naar de oude tijd; de kijkcijfers (nu nog maar 10% van vroeger!) spreken hier ook boekdelen.

Toen ik naar Sesamstraat keek bestond het woord hangjongeren volgens mij nog niet... En die uitzendtijd? Zoals ik al zei ben ik Sesamstraat al een tijdje ontgroeid...

Ja, die Pino en Ienieminie... dat zijn echt verschrikkelijke hangjongeren (hoewel, gezien het feit dat toen ik keek... heel lang geleden, ze er ook al waren, dus zo jong zijn ze nog niet). Ik ben het er eigenlijk wel mee eens dat Sesamstraat een vaste uitzendtijd moet hebben en dat 17.30 uur hiervoor wel erg vroeg is. Mijn moeder hanteerde vroeger ook altijd: Naar bed na Sesamstraat... wordt wel een beetje vroeg nu.

Nee. Geen "hangjongeren" in de kwalijke en zwaar overlastgevende zin van het woord. Net zo min als dat er loverboys, (jeugdige) drugsdealers, straatterroristen, scooterdieven enz. rondlopen. Vind ik overigens geen probleem. Je kunt kinderen aan de ene kant namelijk wellicht niet vroeg genoeg wijzen op de nare kanten van het ware leven maar ze hebben wat mij betreft aan de andere kant ook recht op hun kinderlijke roze bril. En met betrekking tot die ophef over de wisselende tijdstippen denk ik dat die best terecht is. Met drie publieke netten moet het toch niet zo'n probleem zijn wat structuur aan te brengen qua tijdstip van uitzenden.

sesamstraat wordt elke ochtend uitgezonden om half acht ofzo, perfecte tijd voor de kids. alleen dat verhaaltje voor het slapen slaat nergens meer op. als ze dat nu eens vervangen door een verhaaltje voor het naar school gaan is alles opgelost. wat ook helpt is natuurlijk de hd recorder.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100