Wat voor verschil merk je tussen verschillende vernieuwingsfrequenties tussen televisies?

Ik wil binnenkort een nieuwe televisie kopen maar je hebt versies van 800hz en 50 hz... Wat voor verschil zit hier tussen? Ik heb gehoord dat sommige mensen hoofdpijn krijgen oid.. Het is voor gamen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Om je een idee te geven wat 50hz is. Ik weet niet of je het wel eens hebt gezien, maar wanneer je in een ruimte zit met tl buizen, zie je als je erop let iets trillen.. Dat is 50 hz. Dit wordt normaal gesproken opgelost door nog een tl op een andere fase te zetten. Je hebt dan 100hz. Het flikkert dan nog steeds, maar dat verneemt een mens niet.

50 Hz is de oude standaard, maar sinds een tiental jaren is er al 100 Hz verkrijgbaar. Als je deze naast elkaar zet is een 100 Hz verversingsfrequenitie goed te zien aan een rustiger beeld. 50 Hz tv's flikkeren dan. 200 Hz zou dan nog rustiger moeten zijn, daarboven zie je het verschil niet meer, omdat dit niet meer waarneembaar is. Misselijk word je er voor zover ik weet niet van. Voor gamers vond ik dit: "Kijk je veel sport dan is een hoog aantal Hz ideaal. Wil je gaan gamen op je TV dan is een hoog Hertz-getal helemaal niet wenselijk. Er treedt namelijk een vertraging in de beeldvorming op. Om te gamen is dat zeker niet de bedoeling want games verlopen snel. Dat is ook de reden waarom veel flatscreens een game-mode hebben: hiermee kan je het aantal Hertz verlagen naar 50 Hz."

Bronnen:
http://www.leerwiki.nl/Hertz_belangrijk_vo...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100