Wat voor een comedy series kan ik nog meer kijken ...

... als ik je vertel dat ik hou van:

- Monty Python
- Blackadder
- Red Dwarf
- The Young Ones
- A Bit Of Fry And Laurie
- Not the Nine O'Clock News
- Bottom
- A League Of Gentlemen
- Fawlty Towers
- Flight Of The Conchords
- Little Britain
- Coupling

Deze series heb ik al vaak gezien. Ze blijven leuk, maar ik wil graag weer eens wat nieuws ontdekken in dit genre. Het hoeft natuurlijk geen nieuwe serie te zijn. Misschien is er iets ouds dat ik nog niet ken.

Weet jij het antwoord?

/2500

Yes, Minister The new statesman absolutely fabulous green wing bjijvoorbeeld...

Absolutely fabulous past naar mijn mening goed in jouw rijtje. En dan vooral de oude serie!

some mothers do have them keeping up appearences

The third rock of the sun. Ik heb er zelfs een wikipedia over gevonden. Geen Engelse humor, maar ik vond het wel leuk. Toegevoegd op 17-06-2009 22:54:50 Cold feet over drie stellen dertigers en relatieproblemen. Het is niet helemaal vergelijkbaar, maar wel typisch Engels. Toegevoegd op 18-06-2009 00:00:15 Cold feet begint met humor, maar jammer genoeg met drama. Een Amerikaanse miniserie is The 10th kingdom. Die is ook verkrijgbaar op DVD en heeft 10 afleveringen.

Ik ben even de naam kwijt. Er was een serie over een buitenaards wezen, dat er uit zag als een mens. Hij had een vriendin en een heel jong kindje dat als een volwassene kon denken en praten. Hij was arts en had een hele vervelende assistente die alle patiënten maar lastig en vervelend vond en dat duidelijk liet merken. Soms moest hij snel weg om ergens iemand op de wereld te redden van gevaar. Hij vloog binnen een paar tellen naar die plek toe, waar die ook ter wereld was. Een paar seconden later was hij weer terug. Herkent iemand dit? Hoe heette deze serie? Ik vond dat wel een grappige serie, die, volgens mij, wel past in jouw opsomming. Toegevoegd op 17-06-2009 22:42:22 Er is nog een andere serie over de baas van een fitnesscentrum. De acteur die de baas speelt, doet ook mee in Red Dwarf. In het fitnesscentrum gaat van alles mis. De baas wil ook steeds weer nieuwe dingen proberen met hele goede bedoelingen, maar alles gaat steeds mis. Tegelijk denkt hij dat hij de beste baas ter wereld is. Ook van deze serie ben ik even de naam kwijt. Wie weet hoe deze serie heette?

Ik begrijp de voorkeur van "Engelse humor", maar opper toch een Amerikaanse serie, welk de Engelse "kwaliteit" benadert. Mijn inziens: All in the Family.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/All_in_the_Family

QI

Kijk, nog een liefhebber van echt britse komedies :) Men behaving badly Keeping up appearances Are you being served Allo allo

De enige die ik nog aan jouw uitgebreide lijst zou kunnen toevoegen is: Rising Damp (in het Nederlands "Drie hoog achter"). Hilarisch. Jaren 70.

Bronnen:
http://www.youtube.com/watch?v=B0YOaH5n2x0

Benny Hill, meesterlijke komiek met veel schaars gekleed vrouwelijk schoon, en altijd weer dat kleine kale manneke.

The Vicar of Dibley, met Dawn French. Niet echt absurd, maar wel supergrappig.

Family Guy, is te zien op Comedy Central.. Tekenserie. Het is het eerste wat in me opkomt..

the office (mijn 1e antwoord zou zijn family guy, maar dat past niet echt in het rijtje)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100