Wat is swingende hippiemuziek voor een hippie-themafeest?

Ik en een vriendin geven binnenkort een hippiefeest. Nu zijn we uiteraard op zoek naar hippie muziek. Het is ons opgevallen dat veel hippie muziek nogal rustig is. Heeft iemand bandjes of zangers/zangeressen in gedachten, uit de hippietijd, die muziek maakten waar je redelijk goed op kunt feesten/dansen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja,onder andere deze. Toegevoegd na 3 minuten: San Fancisco is typisch voor de Hippietijd.Het gaat zelfs over ''flowers in your hair''.

Bronnen:
http://www.youtube.com/watch?v=bch1_Ep5M1s
http://www.youtube.com/watch?v=NK9Y0LnuB18
http://www.youtube.com/watch?v=R2Hv-4GiczQ

Them , Rolling Stones, Rare Earth ,Iron Butterfly....

Bronnen:
http://www.youtube.com/watch?v=ZFBLYuM7y4g...

Doors, Janis Joplin, de muziek van Hair, CCR, The Who, Jimi Hendrix, Jefferson Airplane, The Band, ga zo maar door. Er is genoeg!

In onderstaand stukje vind je verschillende soorten muziek uit de tijd van de flower power (de zgn. hippietijd). Flowerpower was in de jaren 60 een jeugdcultuur afkomstig uit Amerika. De term zou voor het eerst zijn gebruikt door de dichter Allen Ginsberg in 1965. Een eerste begin ontstond op de campus van de universiteit van Californië en speciaal in San Francisco waar de popgroep The Doors een eerste begin maakte. De beweging kwam op stoom toen The Beatles zich ermee identificeerden en hun album Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band uitkwam. De mensen die in de flowerpower subcultuur zaten werden ook wel hippies genoemd. Ze leefden vaak in communes, rookten wiet, dronken thee en luisterden naar psychedelische muziek. Ze protesteerden tegen de oorlog, honger en armoede op de wereld. De musical Hair geeft een goed beeld van de weerstand tegen de oorlog in Vietnam. Hippies vonden ook dat de mens in harmonie met de natuur moet leven. Het was een open manier van leven die niet altijd gewaardeerd werd door oudere generaties. In deze tijd beschouwden velen Amsterdam als een magisch centrum. Hasjiesj en wiet werden populair, hoewel het gebruik nog niet gedoogd werd. Er werd ook wel LSD gebruikt maar nog nauwelijks harddrugs en veel hippies waren niet gek op alcohol. Flowerpower drukte zich ook uit in kleding en haardracht: fleurige patronen en kleuren, haarbanden, slippers, ruwkatoenen hemden, wijdvallende kleding (vaak naar Indiase snit), of juist superstrakke kleding: de hotpants en de minirok deden hun intrede om de onafhankelijkheid van de vrouw te benadrukken. Ontvangen van "http://nl.wikipedia.org/wiki/Flowerpower"

Mrs. Robinson - Simon & Garfunkel Mr. Tambourine Man - Byrds, The California Dreamin - The Mamas & The Papas San Francisco (Be Sure To Wear Flowers In Your Hair ) - McKenzie, Scott

Eigenlijk komt alle muziek uit de periode 1962/63 tot aan 1970/75 in aanmerking. Te veel om op te noemen.

Aangenomen dat het een Nederlandstalig feest is: Armand met Ben Ik Te Min. Dit naast de voorheen gegeven antwoorden, die ook vrijwel allemaal garant staan voor een goed feest!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100