Wat is een Jem Sessie?

Ik keek laatst naar het nieuws en toen hadden ze het over een Jem sessie (ik weet niet of ik het goed schrijf) maar wat is dat eigenlijks een Jem sessie?

[ Werd gebruikt bij het stukje nieuws wat ging over 2 meisjes die in Rotterdam zijn verkracht]

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De term jamsessie (Engels: jam session) komt uit het Engels en het is een min of meer spontane, onvoorbereide vorm van muzikaal samenspel, meestal in het jazz-genre of aanverwante popgenres als hardrock, blues en rock.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Jamsessie

Wel grappig dat je dit niet weet als je naar jouw naam kijkt ;) Hoe dan ook, even Jamsessie intypen op google en de volgende link komt te voorschijn: http://nl.wikipedia.org/wiki/Jamsessie Groetjes!

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Jamsessie

Een jamsessie is een niet van te voren geoefende muzieksoort op een soort van trommels. Hoe dat met een verkrachtingszaak in verband wordt gebracht begrijp ik niet

Dat is een spontaan, niet van te voren gepland optreden van muzikanten.

Een jam sessie is een meestal spontaan improviseren van een groep musici. Ieder laat wat horen op zijn instrument en de anderen gaan begeleiden en laten ook hun instrumenten zo goed mogelijk naar voren komen. Elk instrument speelt vaak solo`s en de anderen vallen dan weer bij en krijgen ook solobeurten. Ze zwepen elkaar op en genieten van hun muziek, spel en samen improviseren. Ook voor het publiek is dit genieten , want je hoort muziek die niemand ooit gehoord heeft en zeer verrassend kan zijn. Hierdoor springen de echt goede musikanten eruit!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100