Wie anders dan Hans Teeuwen zong er nog meer over Nostradamus?

"In zijn grijze (groene?) broek. (Stond hem goed"). Die bedoel ik, dus niet Hans Teeuwen maar was een cabaretier met een baardje ofzo, echt zo 'depressieveling" vonden wij altijd...

Echt iets wat op het puntje van mijn tong ligt, maar waar ik niet op kan komen...

Toegevoegd na 1 minuut:
Oòk een Hans, of een Herman, of zoiets? Iets het een "H" ?

Toegevoegd na 1 minuut:
het = met

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nostradamus, Nostradamus, Nostradamus met zo'n strakke groene broek, da stond um goed Nostradamus, Nostradamus, Nostradamus met zo'n strakke groene broek, da stond um goed Dat is toch echt van Hans Teeuwen. Hier de rest: http://www.hansteeuwen.net/index.ht/teksten/met_een_breierdeck/15/ Of Dorrestein ook een liedje over Nostradamus heeft, kan ik niet vinden, nooit van gehoord ook.

Hans Dorrestein

Jasperina de Jong zong in 1989 in haar musical Victoria een lied over Nostradamus. De tekst was van Ivo de Wijs en de muziek van Joop Stokkermans. "...Als lichaam, ziel en geest dezelfde macht hebben, zal het onder de voeten der mensen zijn, als bovenop de hemeltroon... Wie heeft dat gezegd? Dat was de grote Europese voorspeller Nostradamus die in 1564 werd uitgeroepen tot Ziener van het Jaar. Dat was geen verrassing voor hem, dat had hij al zien aankomen..." In de 6 dvd-box Portret, het ultieme carrière-overzicht van Jasperina de Jong staat het als dvd 3 op nr. 10.

Bronnen:
http://members.ziggo.nl/rudy.kok/Victoria.htm
http://www.brigadoon.nl/artiesten/bodyjasp...