Hoe word deze gitaarmuziek genoemd?

Het komt voor in de film Walking Tall rond 00:04:50 en deze muziek staat niet in de soundtrack-lijst van de film.
In de bijlage is een video te zien van de film en de gitaarmuziek is te horen van 4:50 tot 5:12. Ik vind deze gitaarmuziek heel mooi maar kan er geen liedjes van vinden o.i.d.
Ik dacht aan westernse gitaarmuziek maar als ik daarop zoek vind ik nog niet gitaar dat zoals deze klinkt.
Bedankt voor de hulp!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een familielid van mij schrijft mij het volgende. "Dit soort muziek behoort tot de Southern Rock. De Allman Brothers waren daar de belangrijkste exponent van naast Lynyra Skynyra. Zo had je vooral in de gloriejaren '70 en begin '80 verder groepen als The Marshall Tucker Band, Wet Willie en Outlaws. De laatste bekende Southern Rock groep waren bij mijn weten The Black Crowes en Drive-By Truckers. Het is muziek die gemaakt wordt in het zuiden van de VS met wortels in de country, honkytonk, blues en bluesrock. De bakermat was Macon, later in Atlanta, Georgia mede omdat daar het Southern platenlabel Capricorn gevestigd was tot 1979. Dit werd later overgenomen door Warner Brothers na overlijden van de oprichters. Het specifieke nummer ken ik van het album Ramblin' Man uit 1992 en ik heb het nog op een verzamelaar The Road Goes On Forever (ZCD) uit 2001 beide onder de vlag van The Allman Brothers Band. Gregg Allman heeft het nummer samen met Warren Haynes & Derek Trucks in 2013 nog live gespeeld op het jaarlijkse Crossroads Guitar Festival. Verder mooie uitvoering van Gregg Allman op Delta Swamp Rock Volume 2: More Sounds from the South 1968 - 75: At het Crossroads of Rock, Country and Soul.". Zelf wil ik nog even erbij zeggen, dat de broer van Gregg Allman, Duane Allman, reeds tientallen jaren overleden is. Gregg en Duane behoorden tot The Allman Brothers Band. Mijn familielid vraagt of je nu voldoende informatie hebt. De muziek kan je beluisteren via o.m. Spotify en youtube. Ik mag daar zelf graag naar luisteren, ook naar vele andere nummers van o.m. The Allman Brothers Band en Gregg Allman. Toegevoegd na 14 uur: In het begin van het antwoord heb ik iets verkeerd vermeld. Lynyra Skynyra moet zijn Lynyrd Skynyrd. Toegevoegd na 4 dagen: Het blijkt, dat heb gekeken naar de openingstune. Dat was een vergissing. Ik hem mijn familielid nogmaals gevraagd. Hij heeft de volgende links doorgegeven: https://www.wetransfer.com/downloads/ffc76fd83869410879 http://wordofsoundtrack.blogspot.nl/2009/01/graeme-revell-walking-tall-complete.html De 1e link is volgens mij alle muziek, dus ook de tussendeuntjes. De 2e link is volgens mij alleen de commerciële sounttrack. Hij denkt, dat het bewuste deuntje van Graeme Revell kwam, maar het past ook wel in de sfeer van Midnight Rider door Gregg Allman. Dat is dus twijfelachtig. De soundtrack is zijns inziens psychedelische rock of spacerock. Toegevoegd na 4 dagen: worldofsoundtrack, niet wordofsoundtrack Zie verder reactie.

Bronnen:
Henk Trox, presentator Omroep Odrie...
henk.trox@hetnet.nl

Dag Peter, deze gitaarmuziek is niet echt in een hokje te plaatsen volgens mij. Het meest gaat het naar southern rock maar dat heeft natuurlijk country en rock invloeden. Succes!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100